Pisano jogurtovo pecivo
Print Friendly, PDF & Email

Najbrž ga ni ljubitelja peke, ki svojih slaščičarskih vrlin ne bi začel piliti s pripravo jogurtovega peciva. Ta sladica je ena najpreprostejših za pripravo, pa še zelo okusna je. Da pa ne bi pripravljali vedno enakega peciva, sem se poigrala z različnimi dodatki in nastala je pisana različica jogurtovega peciva s sadjem.

pisano-jogurtovo-pecivo

Pisano jogurtovo pecivo – pripomočki:

  • lonček za merjenje (2 dl)
  • skleda
  • električni mešalnik
  • žlica
  • manjši pekač (cca. 32 x 20 cm)
  • pečica

Pisano jogurtovo pecivo – sestavine:

  • 1 lonček navadnega jogurta
  • 2 jajci
  • 1 lonček sladkorja
  • 1 lonček belega olja
  • 1 vaniljin sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • 2 lončka moke
  • 1 žlica kakava
  • malo ruma
  • 1/2 lončka temnega sadja (jagode, borovnice, ribez, maline, češnje, višnje…)
  • 1/2 lončka svetlega sadja (breskve, hruške, beli ribez, banane…)
  • margarina in moka za pekač

Pisano jogurtovo pecivo – postopek:

Še pred pripravo peciva prižgemo pečico, da se ogreje na 180°C. Omastimo in pomokamo pekač. Če izberemo sadje, ki ga je potrebno lupiti ali rezati na manjše koščke, ga pripravimo še preden se lotimo mešanja ostalih sestavin za pisano jogurtovo pecivo. Uporabimo lahko tudi zamrznjeno ali vloženo sadje. Sladica bo sicer uspela tudi z eno vrsto sadja, a ne bo tako zanimiva na oko.

V skledi penasto stepemo jajca, sladkor in vaniljin sladkor.

pisano-jogurtovo-pecivo

Dodamo jogurt, olje, moko in pecilni prašek. Maso mešamo z mešalnikom in tik pred koncem mešanja dodamo še kanček ruma.

pisano-jogurtovo-pecivo

Približno polovico mase vlijemo v pekač in jo razporedimo po dnu. Po masi posujemo temno sadje. Če izberemo ribez, borovnice ali drugo drobno sadje, lahko uporabimo cele sadeže. Če pa izberemo večje sadje, ga po potrebi olupimo, očistimo in narežemo na manjše koščke.

pisano-jogurtovo-pecivo

V maso, ki nam je ostala, vsujemo kakav in dobro premešamo z električnim mešalnikom. Temno maso počasi zlijemo na svetlo maso, ki je že v pekaču. Lahko jo tudi preložimo z žlico, da bo bolj enakomerno razporejena. Na temno maso položimo še koščke svetlega sadja.

pisano-jogurtovo-pecivo

Pisano jogurtovo pecivo pečemo 30 – 45 minut.

pisano-jogurtovo-pecivo

Brbončice vam bodo hvaležne.

Ocena:
Skupaj: 34 Povprečno: 4.2]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor