Vinski ocvrtki
Print Friendly, PDF & Email

Odlična večerja, ki je oboževal moj, žal že pokojni ded. Sama se nekajkrat letno spomnim na to jed in jo tudi pripravim. Zanjo potrebujete le jajca, mast, začimbe in pol decilitra rdečega vina. Je hitro pripravljena in tudi zelo nasitna.

Vinski ocvrtki

Vinski ocvrtki – pripomočki

  • ponev
  • žlica
  • krožnik
  • kozarec

Vinski ocvrtki – sestavine

Za 1 osebo:

  • 2 jajci večje velikosti
  • 2-3 žlice svinjske masti
  • 0.5 dl rdečega vina
  • ščep soli
  • ščep popra

Vinski ocvrtki – postopek priprave

V ponvi segrejemo mast.

Vinski ocvrtki 1

Medtem stepemo jajca in jim dodamo začimbe.

Vinski ocvrtki 2

Pripravljena stepena jajca vlijemo na vročo mast.

Vinski ocvrtki 3

Ko se lepo popečejo z spodnje strani, jih obrnemo še na drugo stran, zapečemo.

Vinski ocvrtki 4

Ko je dobro pečeno, plin ugasnemo, odmaknemo ponev, privzdignemo ocvrtek in na dno ponve vlijemo vino.

Vinski ocvrtki 5

Malo počakamo ter vse skupaj položimo na krožnik. Postrežemo s kosom kruha.

Vinski ocvrtki 6

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor