Vinski ocvrtki
Odlična večerja, ki je oboževal moj, žal že pokojni ded. Sama se nekajkrat letno spomnim na to jed in jo tudi pripravim. Zanjo potrebujete le jajca, mast, začimbe in pol decilitra rdečega vina. Je hitro pripravljena in tudi zelo nasitna.
Vinski ocvrtki – pripomočki
- ponev
- žlica
- krožnik
- kozarec
Vinski ocvrtki – sestavine
Za 1 osebo:
- 2 jajci večje velikosti
- 2-3 žlice svinjske masti
- 0.5 dl rdečega vina
- ščep soli
- ščep popra
Vinski ocvrtki – postopek priprave
V ponvi segrejemo mast.
Medtem stepemo jajca in jim dodamo začimbe.
Pripravljena stepena jajca vlijemo na vročo mast.
Ko se lepo popečejo z spodnje strani, jih obrnemo še na drugo stran, zapečemo.
Ko je dobro pečeno, plin ugasnemo, odmaknemo ponev, privzdignemo ocvrtek in na dno ponve vlijemo vino.
Malo počakamo ter vse skupaj položimo na krožnik. Postrežemo s kosom kruha.
Dober tek!
Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.7]