Sladoled banana-malina
Print Friendly, PDF & Email

V nekaj minutah pripravite svoj sladoled z okusom banana-malina brez sladkorja, aditivov in umetnih sladil. Takšen sladoled ima manj kalorij in uživajo ga lahko tudi diabetiki. Sladoled je mnogim najljubša sladica, ki jo nekateri uživajo vse leto, razlog je preprost: okusen, hladen in osvežujoč. Obstaja način, da uživate svojo najljubšo sladico brez slabe vesti vse leto in tudi okus lahko pripravite po svoji želji.  Sladoled je priljubljena sladica tudi mojih otrok in vnukov, s sladoledom jim ponudim sadje, ki ga nekateri v prvotni obliki ne marajo. Preko vsega leta spravljamo različno sadje v zamrzovalnik in si tako lahko popestrimo okuse domačih sladoledov.

Sladoled banana-malina

Pripomočki za sladoled banana-malina

  • deska za rezanje
  • nož
  • vrečka za hrano
  • merica za 200 ml
  • zamrzovalnik
  • mešalnik
  • posodica za zamrzovanje
  • posodica za serviranje
  • kavna žlica
  • žlica
  • žlica za sladoled

Sestavine za sladoled banana-malina

Za 4 porcije

  • 3 banane
  • 100 ml malin
  • 100 ml mleka
  • 1 žlička arome vanilje

Priprava sladoleda banana-malina

Banane narežemo na rezine, spravimo jih v vrečko in damo v zamrzovalnik. Zamrznjene naj bodo preko noči, ali dokler banane ne zamrznejo.

Sladoled banana-malina

Naslednji dan damo vse sestavine v mešalnik: banane, mleko (namesto mleka lahko uporabimo tudi sok od sadja, ki vam je všeč), maline in vaniljo.

Sladoled banana-malina

Sladoled banana-malina

Mešalnik pokrijemo in vsebino mešamo toliko časa,  dokler masa ne postane gladka.

Sladoled banana-malina

Sladoledno vsebino dajte v modelčke ali majhno posodo iz sladoleda. Postavite v zamrzovalnik za eno uro ali dokler ne zamrzne – postane trd. In sladoled je pripravljen.

Sladoled banana-malina

Veliko zdravih užitkov vam želim, Lučka Glaser.

Ocena:
Skupaj: 25 Povprečno: 4.6]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor