Mufini z jagodami in belo čokolado
Jagode in čokolada sta idealna kombinacija v sladicah. In v sezoni jagod so ti mufini nekaj, kar res morate pripraviti. Sočni, iz preprostih sestavin in preproste priprave. Verjemite, da bodo zmanjkali v trenutku.
Mufini z jagodami in belo čokolado – pripomočki:
- dve posodi
- pekač za mufine ali navadni pekač
- 12 papirnatih modelčkov za mufine
- pečica
Mufini z jagodami in belo čokolado – sestavine:
(za 12 mufinov)
- 200 g gladke moke
- 50 g sladkorja
- pol pecilnega praška
- ščepec soli
- 1,5 dl mleka
- pol dl olja
- 1 jajce
- 100 g na koščke narezanih jagod
- 80 g sesekljane bele čokolade
Mufini z jagodami in belo čokolado – postopek:
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija (ventilacijska pečica). Nato v posodi najprej zmešamo suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sol in sladkor.
Nato skupaj zmešamo še mokre sestavine: jajce, mleko in olje.
Jagode sesekljamo na majhne koščke in isto naredimo še z čokolado. Nato zmešamo suhe in mokre sestavine skupaj in dodamo sesekljano čokolado in jagode.
V pekač za mufine damo papirnate košarice. Če takega pekača nimamo, lahko uporabimo kakšnega drugega in samo damo papirnate košarice nanj. Z žlico zajemamo maso in košarice napolnimo do tri četrtine, ker bodo še narasli.
Pečemo jih približno 20 minut, da dobijo lepo rjavo barvo in se ne lepijo, če vanj pomočimo zobotrebec. Ko so pečeni, jih moramo ohladiti, da se košarice ne lepijo več na njih.