Piščančji paprikaš
Ideja za kosilo, ki nas bo spomnilo na otroštvo, piščančji paprikaš. Kot vedno, bo priprava preprosta in hitra, rezultat pa za prste obliznit.
Piščančji paprikaš – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- posoda za kuhanje
Piščančji paprikaš – sestavine
(za 4 osebe)
- pol kilograma piščančjega mesa (mi smo uporabili prsa, ki smo jih narezali na kocke, še bolje pa je, če boste uporabili večje kose piščanca)
- 1 čebula
- strok česna
- 1 paprika
- olivno olje
- 2 žlici sladke mlete paprike
- 1 žlica moke
- 2 žlici pelatov
- sol, poper, lovorov list
Piščančji paprikaš – priprava:
Na drobno nasekljamo čebulo, česen in papriko. Segrejemo olje in najprej dodamo čebulo, da postane mehka. Nato dodamo še česen, ga nekaj trenutkov pražimo, nato še meso in papriko. Meso mora postati svetlo rjave barve. Če imamo manjše koščke bo to seveda prej, kot pri velikih kosih.
Ko dobi meso barvo, dodamo moko, papriko, pelate in lovorov list. Premešamo in pražimo nekaj sekund.
Vse skupaj zalijemo z vodo. Toliko, da je meso pokrito. Dodamo še sol in poper.
Ko paprikaš zavre, ga pokrijemo in kuhamo približno 30 minut. Če želimo, lahko čisto na koncu z metlico vmešamo še kislo smetano. K paprikašu se najbolj podajo široki rezanci.