Rižota s papriko
Rižota s papriko je odlična ideja za preprosto, hitro pripravljeno in okusno kosilo ali večerjo. Za pripravo ne potrebujemo veliko sestavin, začimbe pa izberemo po želji. V recept sem zapisala te, ki sem jih uporabila sama.
Rižota s papriko – pripomočki:
- kozica
- kuhalnica
- deska za rezanje
- skodelica
- cedilo
- nož
Rižota s papriko – sestavine:
Za 2 osebi
- 1 skodelica riža
- 2 skodelici in pol vode
- pol manjše čebule
- 1 velika rdeča paprika
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlica kisle smetane
- bazilika, origano …
- rdeča paprika v prahu
- olje
Rižota s papriko – postopek:
Papriko narežemo na majhne kocke. Čebulo narežemo in jo na vročem olju prepražimo, da se razpusti. Dodamo papriko in pražimo približno 5 minut, da paprika postane malo mehkejša. Riž operemo in odcedimo ter ga dodamo v kozico. Vse skupaj premešamo in zalijemo z vodo. Voda in riž naj bosta v razmerju 1 : 2,5.
Kuhamo kakšnih 10 minut (oz. po navodilih z embalaže) v zaprti posodi. Vmes nekajkrat premešamo.
Ko je riž kuhan, dodamo paradižnikovo mezgo in kislo smetano. Dobro premešamo in na koncu dodamo še začimbe. Še enkrat premešamo in postrežemo.
Dober tek!
Ravno tako enostavna za pripravo in okusna je rižota z gobami in bučkami. Poskusite!