Rižota z bučkami in gobami
Rižota z bučkami in gobami je enostavna in hitro pripravljena jed. Gotova je v manj kot 30 minutah. Rižoto z bučkami in gobami lahko pripravimo za kosilo ali za večerjo. S svojo kremasto strukturo vas bo gotovo prepričala. Poskusite!
Rižota z bučkami in gobami – pripomočki:
- kozica
- kuhalnica
- nož
- deska za rezanje
- žlica
Rižota z bučkami in gobami – sestavine:
za 2 osebi
- 120 g riža
- 120 g gob (sama sem uporabila zamrznjene šampinjone, vi lahko uporabite gobe po izbiri)
- 1 majhna ali pol velike bučke
- olje
- pol čebule
- sol
- poper
- začimbe (bazilika, origano, …)
- 1 zvrhana žlica kisle smetane
- voda
Rižota z bučkami in gobami – postopek:
Čebulo na tanko narežemo. Bučko olupimo in jo narežemo na majhne kocke. Čebulo prepražimo na olju, da se razpusti in postekleni.
Dodamo narezane bučke. Dobro premešamo, nato pa dušimo približno 4 minute. Dodamo gobe in vse skupaj kuhamo še 4 minute, vmes pa ves čas mešamo.
Nato dodamo riž in vse skupaj zalijemo z vodo. Razmerje riža in vode naj bo 1 : 2,5. Riž kuhamo 15 minut oz. po navodilih s škatle. Ko je riž kuhan, ga posolimo, popopramo in začinimo. Vse skupaj dobro premešamo in odstavimo z ognja. Dodamo še 1 žlico kisle smetane in še enkrat premešamo.
Tako, rižota je pripravljena in lahko jo serviramo.
Poleg rižote z bučkami in gobami se prileže velika skleda solate!
Dober tek!
Vsem ljubiteljem gob priporočam tudi gratinirane palačinke z gobami.