Rižota z bučkami in gobami
Print Friendly, PDF & Email

Rižota z bučkami in gobami je enostavna in hitro pripravljena jed. Gotova je v manj kot 30 minutah. Rižoto z bučkami in gobami lahko pripravimo za kosilo ali za večerjo. S svojo kremasto strukturo vas bo gotovo prepričala. Poskusite!

rizota-z-buckami-in-gobami-1

Rižota z bučkami in gobami – pripomočki:

  • kozica
  • kuhalnica
  • nož
  • deska za rezanje
  • žlica

Rižota z bučkami in gobami – sestavine:

za 2 osebi

  • 120 g riža
  • 120 g gob (sama sem uporabila zamrznjene šampinjone, vi lahko uporabite gobe po izbiri)
  • 1 majhna ali pol velike bučke
  • olje
  • pol čebule
  • sol
  • poper
  • začimbe (bazilika, origano, …)
  • 1 zvrhana žlica kisle smetane
  • voda

Rižota z bučkami in gobami – postopek:

Čebulo na tanko narežemo. Bučko olupimo in jo narežemo na majhne kocke. Čebulo prepražimo na olju, da se razpusti in postekleni.

rizota-z-buckami-in-gobami-3

Dodamo narezane bučke. Dobro premešamo, nato pa dušimo približno 4 minute. Dodamo gobe in vse skupaj kuhamo še 4 minute, vmes pa ves čas mešamo.

rizota-z-buckami-in-gobami-4

Nato dodamo riž in vse skupaj zalijemo z vodo. Razmerje riža in vode naj bo 1 : 2,5. Riž kuhamo 15 minut oz. po navodilih s škatle. Ko je riž kuhan, ga posolimo, popopramo in začinimo. Vse skupaj dobro premešamo in odstavimo z ognja. Dodamo še 1 žlico kisle smetane in še enkrat premešamo.

rizota-z-buckami-in-gobami-5

Tako, rižota je pripravljena in lahko jo serviramo.

rizota-z-buckami-in-gobami-1

Poleg rižote z bučkami in gobami se prileže velika skleda solate!

 

Dober tek!

 

Vsem ljubiteljem gob priporočam tudi gratinirane palačinke z gobami.

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.4]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor