Grenadirmarš
Grenadirmarš je jed, ko skoraj iz nič pripravimo okusno in nasitno kosilo. Res je, da po videzu ni ravno slastna jed, vendar po okusu je za dušo nahranit. In ja, res je, da je zelo nasitna in kalorična, vendar navsezadnje tega ne jemo vsak dan. Uporabimo lahko hrenovke ali slanino ali samo žlico drobno mletih ocvirkov … V bistvu praznimo hladilnik. Testenine izberemo katerekoli oz. takšne, ki jih imamo radi.
Grenadirmarš – pripomočki:
- lonec za kuhanje krompirja
- lonec za kuhanje testenin
- večja ponev
- deska za rezanje
- nož
- kuhalnica
- cedilo
Grenadirmarš – sestavine:
- 500 g krompirja
- 300 g testenin
- 1 manjša čebula
- žlica masti (če nimamo, je lahko olje)
- 1/2 žličke domače suhe mešanice začimb
- 2 hrenovki
- vejica sesekljanega svežega peteršilja
- sol
- poper
Grenadirmarš – postopek kuhanja:
Krompir umijemo in ga damo kuhati.
Ko je kuhan, ga olupimo in narežemo na rezine (enako, kot za pražen krompir).
V ponvi na žlici masti rahlo prepražimo na drobno sesekljano čebulo.
Nato dodamo na kolesca narezane hrenovke in jih rahlo prepražimo.
Dodamo na lističe narezan krompir in mešanico začimb, sol in poper. Premešamo in pražimo.
Testenine, ki smo jih skuhali v osoljeni vodi, precedimo in dodamo h krompirju s hrenovkami. Premešamo, dodamo sesekljan sveži peteršilj in še malo pražimo.
Ponudimo še vroče. Zraven postrežemo zeleno solato.
Dober tek!