Nora omleta z gobami in avokadom
Včasih nam kar zmanjka idej, kaj bi naredili za zajtrk ali večerjo. Nora omleta z gobami in avokadom je odlična ter predvsem zdrava odločitev, kako pripraviti krepak obrok. Seveda je že vsak kdaj naredil omleto in si morda misli, po čem neki je ta omleta posebna … No, prepričana sem, da jo večina vedno pripravlja na enak način, kot jo je prvič. Zakaj ji ne bi kaj dodali, jo spreminjali in nadgradili? Čeprav je preprosta jed, jo lahko ustvarimo na tisoč in en način ter nagradimo, da bo še bolj bogata, polna in ne nazadnje tudi zdrava, če uporabimo zdrave sestavine, kot smo jih tu.
Pripomočki za pripravo omlete z gobami:
- ponev
- posoda
- vilica
- kuhalnica
- deska za rezanje
- kuhinjski nož
Omleta z gobami – sestavine:
- 6 jajc
- 100 g rjavih (ali belih) šampinjonov
- 1 čajna žlička soli
- 1 čajna žlička vegete
- ščepec origana, pekočega čilija v prahu in belega popra
- 1 jušna žlica tabasco ali domače čilijeve omake
- 1 čebula
- okrog 15 g ali nekaj rezin avokada
- malo kokosove maščobe ali oljčnega olja
Postopek za pripravo omlete z gobami:
V ponvi segrejemo kokosovo maščobo in na njej pražimo nasekljano čebulo.
V ponev dodamo še šampinjone, ki smo jih predhodno narezali na četrtine. Ne režemo jih predrobno (npr. na lističe), ker se pozneje v omleti skoraj ne bodo čutili.
Premešamo in kratek čas pražimo. Nato dodamo narezan avokado, začimbe, čilijevo omako in spet premešamo, da se vse sestavine povežejo.
V posodi razbijemo jajca.
Z vilico jih lepo umešamo, potem pa jih zlijemo v ponev.
Nato nenehno mešamo, da se jajca ne sprimejo ponve. Po potrebi dodamo še malo soli ali popra. Nora omleta z gobami in avokadom mora biti lepo začinjena – zmerno se morajo čutiti sol, poper in seveda tudi čili, s katerim ne smemo pretiravati. Če niste ljubitelji pekočega, seveda čili izpustite in ga lahko nadomestite s ščepcem bazilike ali kurkume. Bistvo te omlete so gobe in avokado, medtem ko dajo raznolike začimbe celi jedi piko na i. Uživajte v zdravem, nasitnem in nadvse okusnem obroku.
Dober tek!