Okusna zajčja obara
Print Friendly, PDF & Email

Obare izvrstno teknejo v dneh, kakršni prihajajo z jesenjo in zimo. Zajčja obara sodi med tiste jedi, ki jih lahko pripravimo tudi med dietami. Nizka vsebnost holesterola in maščob so le nekatere prednosti, ki odlikujejo kvalitetno zajčje meso.

okusna-zajcja-obara-8

Pripomočki za pripravo – zajčja obara:

  • nož
  • deska
  • lonec s pokrovom
  • štedilnik
  • žlica

Sestavine za pripravo – zajčja obara:

  • dve žlici olivnega oljaokusna-zajcja-obara-1
  • polovica čebule
  • strok česna
  • zajčje meso brez kosti
  • lovorov list
  • timijan
  • 1 korenček
  • 50 g kuhanega graha
  • 1 manjši por
  • sol
  • 1 žlička mlete paprike
  • poper
  • majaron
  • 0,5 dl belega vina
  • 0,75 l vode
  • 1 žlica drobtin

Postopek priprave – zajčja obara:

Na olivnem olju najprej prepražimo na drobno sesekljano čebulo, da postekleni.

okusna-zajcja-obara-2

Nato dodamo na manjše kose narezano belo meso zajca in na hitro prepražimo.

okusna-zajcja-obara-3

Dodamo še vino, na pol pokrijemo posodo in pustimo, da vino povre. Vmes si pripravimo zelenjavo, ki jo narežemo na manjše koščke. Drobno sesekljamo tudi česen.

okusna-zajcja-obara-4

Ko vino povre, stresemo v lonec na kocke narezan korenček, sesekljan česen, na trakce narezan por in začimbe (poper, majaron, timijan, paprika). Vse skupaj še malo popražimo, posolimo in zalijemo z vročo vodo.

okusna-zajcja-obara-5

Vsem sestavinam dodamo še lovorov list. Kuhamo pokrito 40 minut in proti koncu kuhanja dodamo grah in drobtine, ki jed zgostijo. Drobtine poprej prepražimo na žlici olja.

okusna-zajcja-obara-6

V obaro lahko zakuhate žličnike ali široke rezance, lahko pa ponudite jed z rezino domačega kruha. Dober tek!

okusna-zajcja-obara-7

Ocena:
Skupaj: 26 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor