Domača čokolada z lešniki
Domača čokolada z lešniki je polnega okusa, narejena iz samo treh osnovnih sestavin in domačih lešnikov. Recept za domačo čokoladno z lešniki ne vsebuje sladkorja. Namesto sladkorja sem za sladilo uporabila naravno sladilo – stevio. Letos lahko svoje bližnje, namesto s kupljeno čokolado, presenetite z odlično domačo čokolado z lešniki, ki ste jo pripravili sami.
Domača čokolada z lešniki – pripomočki:
- 2 skledi
- jedilna žlica
- čajna žlička
- 2 modela za čokolado ali 2 pravokotni posodi velikosti približno 10×12 cm (jaz sem uporabila kar keramično posodo za gratiniranje)
- prozorna folija za živila
Domača čokolada z lešniki – sestavine:
Količina zadostuje za 2 tablici čokolade.
- 175 g utekočinjenega kokosovega olja
- 200 g kakava
- poravnana čajna žlička stevie v prahu
- 40 lešnikov
Domača čokolada z lešniki – priprava:
Kokosovo olje moramo najprej utekočiniti, zato ga postavimo v skledo s toplo vodo.
V drugo skledo odmerimo ustrezno količino utekočinjenega kokosovega olja.
Dodamo polovico celotne količine kakava in premešamo, da dobimo lepo gladko maso.
Dodamo še preostalo polovico kakava ter stevio v prahu.
Mešamo toliko časa, da dobimo lepo tekočo in gladko maso brez grudic.
Modela za čokolado obložimo s prozorno folijo za živila.
Polovico mase vlijemo v en model, polovico pa v drugega.
Po čokoladi razporedimo cele lešnike.
Čokolado damo v hladilnik za vsaj 2 uri, da se strdi. Hranimo jo v hladilniku.
Uživajte v okusih!