Najboljša skutina pita brez testa
Skutine sladice vedno požanjejo dobre ocene, še posebno, če so sočne in slastne. Ena takšnih sladic iz skute je nedvomno skutina pita brez testa. Zaradi svoje rahlosti in posebne svežine, ki jo da premaz iz smetane, bo to sladica, ki bo sigurno zasedla visoko mesto na vašem seznamu najboljših sladic. In kar je še najboljše, pita je brez testa, tako se vam ne bo treba utrujati s tart testom.
Najboljša skutina pita brez testa – pripomočki:
- skleda za mešanje
- mikser
- žlica
- pekač
- tehtnica
Najboljša skutina pita brez testa – sestavine:
- 500 g polnomastne skute (lahko je pasirana ali nepasirana)
- 150 g pšeničnega zdroba
- ščep soli
- 400 ml mleka
- 4 jajca
- 150 g sladkorja + sladkor za v kislo smetano
- limonina lupinica
- 4 dl kisle smetane
Najboljša skutina pita brez testa – postopek priprave:
Mleko zavremo, dodamo ščep soli in zakuhamo pšenični zdrob. Pšenične žgance pustimo, da se popolnoma ohladijo. V ohlajen zdrob umešamo rumenjake, sladkor, vanilij sladkor in limonino lupinico.
In čist na koncu rahlo umešamo še sneg beljakov.
Pekač namastimo in rahlo pomokamo. Maso za pito enakomerno porazdelimo v pekač. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj Celzija cca. 45 minut.
Kislo smetano zmešamo s sladkorjem (količina po želji) in jo premažemo čez ohlajeno pito. Postrežemo hladno.