Piškoti z makom in belo čokolado
Print Friendly, PDF & Email

Piškoti z makom in belo čokolado so drugačni. Prvič zato, ker vsebujejo mak in drugič zato, ker v masi ni nič masla oziroma maščobe. To pomeni, da je tekstura drugačna, ampak zelo prijetna za brbončice. Velja poskusiti.

Pripomočki za pripravo piškotov z makom in belo čokolado

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo piškotov z makom in belo čokolado

  • 160 g moke
  • 120 g mletega maka
  • 90 g sladkorja v prahu
  • 2 rumenjaka
  • naribana lupinica ene limone
  • sok polovice limone
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1/2 pecilnega praška
  • ščep soli
  • 1 dl hladne vode
  • bela čokolada/bela kuvertura za pomakanje pečenih piškotov

Postopek priprave piškotov z makom in belo čokolado

V primerno posodo odmerimo vse sestavine. Jaz sem naprej odmerila suhi del in nato še rumenjaka, limono ter vodo. Vgnetla sem mehko, lepljivo testo, vendar zelo voljno za oblikovanje mase v  rogljičke. Testa ni treba pustiti počivati.

V naslednjem koraku  malenkost pomokamo delovno površino in pričnemo izdelovati piškote v obliki rogljičkov. Polagamo jih na pekač, na katerega smo predhodno položili list peki papirja. Med piškoti pustimo malce prostora, ker malo narastejo. Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija. Pladenj postavimo v ogreto pečico in pečemo 8-10 minut.

Pečene piškote ohladimo in pripravimo belo čokolado za pomakanje. Čokolado nalomimo, postavimo v manjšo posodico in po postopku tople kopeli, počasi raztopimo. Piškote z makom in belo čokolado pomakamo, kot prikazuje slika spodaj. Jaz sem jih odlagala kar na peki papir. Ko se je čokolada ponovno strdila, sem jih z lahkoto odstranila.

Malce drugačni piškoti so popestritev prazničnih dni. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 3]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor