Piškoti z makom in belo čokolado
Piškoti z makom in belo čokolado so drugačni. Prvič zato, ker vsebujejo mak in drugič zato, ker v masi ni nič masla oziroma maščobe. To pomeni, da je tekstura drugačna, ampak zelo prijetna za brbončice. Velja poskusiti.
Pripomočki za pripravo piškotov z makom in belo čokolado
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za pripravo piškotov z makom in belo čokolado
- 160 g moke
- 120 g mletega maka
- 90 g sladkorja v prahu
- 2 rumenjaka
- naribana lupinica ene limone
- sok polovice limone
- 1 vanilijev sladkor
- 1/2 pecilnega praška
- ščep soli
- 1 dl hladne vode
- bela čokolada/bela kuvertura za pomakanje pečenih piškotov
Postopek priprave piškotov z makom in belo čokolado
V primerno posodo odmerimo vse sestavine. Jaz sem naprej odmerila suhi del in nato še rumenjaka, limono ter vodo. Vgnetla sem mehko, lepljivo testo, vendar zelo voljno za oblikovanje mase v rogljičke. Testa ni treba pustiti počivati.
V naslednjem koraku malenkost pomokamo delovno površino in pričnemo izdelovati piškote v obliki rogljičkov. Polagamo jih na pekač, na katerega smo predhodno položili list peki papirja. Med piškoti pustimo malce prostora, ker malo narastejo. Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija. Pladenj postavimo v ogreto pečico in pečemo 8-10 minut.
Pečene piškote ohladimo in pripravimo belo čokolado za pomakanje. Čokolado nalomimo, postavimo v manjšo posodico in po postopku tople kopeli, počasi raztopimo. Piškote z makom in belo čokolado pomakamo, kot prikazuje slika spodaj. Jaz sem jih odlagala kar na peki papir. Ko se je čokolada ponovno strdila, sem jih z lahkoto odstranila.
Malce drugačni piškoti so popestritev prazničnih dni. Naj tekne!