Zorjen goveji vrat
Print Friendly, PDF & Email

Zorjen goveji vrat je polnega okusa, zato pri njegovi pripravi ne dodajam posebnih začimb. Pomembno je le, da dobimo dober kos mesa.

Pri zorenju mesa le-to izgubi vlago, ampak je kljub temu sočnejši in bolj polnega okusa. Poleg tega je mehkejše, saj se v procesu zorenja razgradi trše mišično in vezivno tkivo.

 

Pripomočki za pripravo zorjenega govejega vratu

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo zorjenega govejega vratu

za tri osebe

  • 450 g zorjenega vratu
  • sol
  • poper
  • 30 g masla

Postopek priprave zorjenega govejega vratu

Zrezke osušimo, solimo in popramo. V primerni ponvi razpustimo maslo in na maslu ocvremo meso. 10 minut ga malenkost dušimo nato zapečemo z obeh strani.

Zorjen goveji vrat postrežemo takoj. Jaz sem zrezkom priložila štrukeljce. Pri pripravi mesa dobimo tudi krasno omako, ki jo prelijemo čez prilogo. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor