Zorjen goveji vrat
Zorjen goveji vrat je polnega okusa, zato pri njegovi pripravi ne dodajam posebnih začimb. Pomembno je le, da dobimo dober kos mesa.
Pri zorenju mesa le-to izgubi vlago, ampak je kljub temu sočnejši in bolj polnega okusa. Poleg tega je mehkejše, saj se v procesu zorenja razgradi trše mišično in vezivno tkivo.
Pripomočki za pripravo zorjenega govejega vratu
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za pripravo zorjenega govejega vratu
za tri osebe
- 450 g zorjenega vratu
- sol
- poper
- 30 g masla
Postopek priprave zorjenega govejega vratu
Zrezke osušimo, solimo in popramo. V primerni ponvi razpustimo maslo in na maslu ocvremo meso. 10 minut ga malenkost dušimo nato zapečemo z obeh strani.
Zorjen goveji vrat postrežemo takoj. Jaz sem zrezkom priložila štrukeljce. Pri pripravi mesa dobimo tudi krasno omako, ki jo prelijemo čez prilogo. Naj tekne!