Zorjen goveji vrat
Print Friendly, PDF & Email

Zorjen goveji vrat je polnega okusa, zato pri njegovi pripravi ne dodajam posebnih začimb. Pomembno je le, da dobimo dober kos mesa.

Pri zorenju mesa le-to izgubi vlago, ampak je kljub temu sočnejši in bolj polnega okusa. Poleg tega je mehkejše, saj se v procesu zorenja razgradi trše mišično in vezivno tkivo.

 

Pripomočki za pripravo zorjenega govejega vratu

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo zorjenega govejega vratu

za tri osebe

  • 450 g zorjenega vratu
  • sol
  • poper
  • 30 g masla

Postopek priprave zorjenega govejega vratu

Zrezke osušimo, solimo in popramo. V primerni ponvi razpustimo maslo in na maslu ocvremo meso. 10 minut ga malenkost dušimo nato zapečemo z obeh strani.

Zorjen goveji vrat postrežemo takoj. Jaz sem zrezkom priložila štrukeljce. Pri pripravi mesa dobimo tudi krasno omako, ki jo prelijemo čez prilogo. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

kuharcaKsenija

Sem diplomirana ekonomistka, zato rada žongliram s številkami na Osnovni šoli Šturje, kjer sem zaposlena. V prostem času pa rada kuham, šivam, pletem, kvačkam. Moja velika strast j tek, zato se veliko gibljem v naravi in pridno nabiram kilometre. Pri naši hiši imamo tudi zelo radi živali. Družbo nam delata psa Rubama in Pupa, muca Lili in bradata agama Tyron.

Dodaj odgovor