Sočne ledene kocke
Print Friendly, PDF & Email

Sočne ledene kocke so odlična in zelo preprosto narejena kremna ter predvsem osvežilna sladica, ki jo bodo z veseljem uživali vsi sladkosnedci.
To so mehke, slastne kremne rezine nežnega in zame popolnega okusa, ki spominja na kremšnite. Njihovo dno ne vsebuje navadne moke, ampak moko v biskvitu nadomestimo z orehi.
Po tem receptu bomo naredili 12 sočnih ledenih kock, ki se jim zagotovo ne boste mogli upreti. Ko boste sočne ledene kocke poskusili enkrat, jih boste zagotovo naredili še veliko krat, zato le sledite temu receptu in presenetite svoje domače z odličnim desertom.

Pripomočki za sočne ledene kocke:

  • kvadratni pekač dimenzije 33 x 30 x 6 cm ali okrogli pekač  premera 33  x 6 cm
  • dve večji posodi za mešanje kreme in testa
  • 3 ali več litrski lonec kuhanje pudinga
  • električni mešalnik
  • štedilnik
  • pečica
  • velika jušna žlica
  • mala čajna žlička
  • kuhalnica

Sestavine za sočne ledene kocke

Za testo:

  • 6 celih jajc
  • 6 žlic sladkorja
  • 3 vrečke vaniljevega sladkorja
  • 1/2 pecilnega praška
  • 100 g mletih orehov
  • 1 dl soka iz jagodnega kompota ali jagodnega soka

Za kremo:

  • 2 vrečki vaniljevega pudinga
  • 1 l mleka
  • 6 žlic sladkorja
  • 7 dl sladke smetane za stepanje
  • 100 g navadne mlečne čokolade

In še:

  • 2 žlici čokolade v prahu za posip

Priprava sočnih ledenih kock

Najprej vzamemo posodo za kuhanje pudinga, ter v enem litru mleka in s šestimi žlicami sladkorja skuhamo dva pudinga po navodilih napisanih na vrečki.

Počakamo, da se puding po kuhanju nekoliko ohladi in ga postavimo v hladilnik. Sedaj vzamemo eno posodo in vanjo vlijemo 7 dl sladke smetane ter jo z električnim mešalnikom stepemo v zelo trdo kremo.

Močno stepeno smetano postavimo v hladilnik. Pomembno je da, so vse sestavine dobro ohlajene pred postopkom združevanja. Medtem, ko se puding in trdo stepene sladka smetana hladita, vzamemo 100 g mlečne čokolade in jo narežemo ali še bolje, naribamo, na čim manjše kose ter jo prav tako postavimo v hladilnik. Sedaj se lahko lotimo izdelave testa.

Vzamemo drugo posodo in vanj razbijemo 6 celih jajc ter jih s pomočjo mešalnika na najvišji hitrosti dobro zmiksamo, da dobimo penasto zmes.

Jajcem nato dodamo 1 žlico olja, 6 žlic sladkorja, 3 vrečke vaniljevega sladkorja, ter vse skupaj dobro zmiksamo. Ko so vse sestavine dobro združene, dodamo še 100 g mletih orehov in polovico vrečke pecilnega praška.

Ti dve sestavini združimo s pomočjo mešalnika, a previdno in počasi tako, da jih primešamo ostalim sestavinam za testo, na najmanjši hitrosti. Sestavine iz posode vlijemo v pekač ter pekač postavimo v na 180 °C ogreto pečico in pečemo klasično, brez ventilacije 12 minut.

Po poteku tega časa pečeno testo vzamemo iz pečice in pustimo, da se nekoliko ohladim, nato pa prelijemo z 1 dl soka iz jagodnega kompota ali pa z jagodnim sokom.

Tako pripravljeno testo skupaj s Takačem sedaj damo v hladilnik k ostalim sestavinam in počakamo kakšno uro, da se vse dobro ohladi.

Ko so sestavine dobro ohlajene, vzamemo posodo s stepeno smetano in dobro ohlajenim pudingom. Stepeno smetano stresemo na puding, vzamemo električni mešalnik in na najnižji hitrosti dobro in počasi združimo ti dve sestavini.

med mešanjem zraven stresemo še na drobno narezano ali naribano čokolado in jo primešamo med kremo.

Sedaj vzamemo pekač iz hladilnika in na ohlajeno testo stresemo narejeno kremo, ter jo s pomočjo žlice enakomerno razporedimo po pekaču.

Sočne ledene kocke nato postavimo v zamrzovalnik za približno 30 minut, po poteku tega časa pa v hladilnik za vsaj 3-4 ure. Še bolje bo, če jih v hladilniku pustimo čez noč.

Sočne ledene kocke so pripravljene, da jih razrežemo jih na želeno velikost in postrežemo. Preden sladico postrežemo, jo posujemo še s čokolado v prahu (ali pa se poigrate in naredite vzorčke s čokoladnim prelivom).

Mmmmm … popolno za vroče dni!

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor