Kašica s proseno kašo, paradižnikom in korenčkom
Print Friendly, PDF & Email

Priprava prvih kosil za dojenčke zna biti za mamice stresno opravilo. A ni potrebe, da bi bilo tako. Okusno in zdravo kosilo lahko pripravite preprosto in hitro, sestavine pa prilagajate sezonski ponudbi. Kašica s proseno kašo, paradižnikom in korenčkom je hitro pripravljen, zdrav in okusen obrok za vašega dojenčka.
Ker so potrebe vsakega otroka drugačne, so zapisane količine zgolj okvirne in jih je potrebno prilagoditi vsakemu posamezniku.

Kašica s proseno kašo, paradižnikom in korenčkom – pripomočki:

  • kozica
  • nož
  • deska
  • žlica
  • blender

Kašica s proseno kašo, paradižnikom in korenčkom – sestavine:

  • 1 manjši paradižnik
  • 1 manjši korenček
  • 2 koščka piščančjega mesa (približno v velikosti oreha)
  • 2 manjši žlici prosene kaše
  • 1 žlička sončničnega olja
  • voda

Kašica s proseno kašo, paradižnikom in korenčkom – postopek:

V kozico nalijemo olje in segrevamo. Na vročem olju popražimo piščančje meso.

Na deski narežemo očiščen korenček in paradižnik na majhne koščke.

Koščke zelenjave dodamo v kozico.

Na hitro popražimo, nato pa dodamo še proseno kašo.

Zalijemo z manjšo količino vode (približno 2 dl) in kuhamo, dokler se prosena kaša ne skuha. Po potrebi dolijemo še več vode.

Ko je jed kuhana, jo ponudimo malčku. Če že uživa večje koščke, mu meso le narežemo, če pa še ne, pa damo vse skupaj v blender in zmeljemo do gladkega. Morebitne večje koščke paradižnikovih lupin odstranimo.

Po enakem postopku lahko pripravimo tudi kašico, kjer namesto prosene kaše, uporabimo kuskus ali pa dodamo druge vrste zelenjave. Če ste otroku že ponudili dišavnice, lahko kašici dodate tudi malo bazilike.

Podobno kosilo lahko pripravimo tudi za odrasle. Poleg tega, da prilagodimo količine, še začinimo s soljo in poprom, namesto z vodo, pa jed zalijemo z jušno osnovo.

Za več idej in namigov za pripravo obrokov za dojenčke in malo večje otroke pa pokukajte semle: Za najmlajše

Brbončice vam bodo hvaležne.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor