Šparglji s trdo kuhanimi jajci in šunko
Print Friendly, PDF & Email

Gratinirani šparglji s trdo kuhanimi jajci, šunko in sirom so hitro pripravljena jed brez odvečnih ogljikovih hidratov. S temi sestavinami lahko marsikdaj tudi “pospravimo hladilnik”, saj se ponavadi najde v njem kakšen košček sira, šunke, pršuta.

Pripomočki za šparglje s trdo kuhanimi jajci in šunko:

  • nož
  • deska za rezanje
  • krožnik
  • ribežen
  • pekač velikosti 20 x 32 cm
  • ventilacijska pečica

Sestavine za šparglje s trdo kuhanimi jajci in šunko:

Za 2 osebi:

  • 250 g špargljev
  • 4 trdo kuhana jajca
  • 150 g šunke (kuhanega pršuta)
  • 80 g wasabi sira (wasabi je japonski hren)
  • 1 dl vode
  • 50 g gorgonzole
  • ščepec kurkume

(Namesto teh dveh sirov lahko vzamemo čisto poljuben sir po naših željah in okusu)

Postopek za šparglje s trdo kuhanimi jajci in šunko:

Šparglje očistimo in jim odrežemo olesenele dele. Trdo kuhana jajca olupimo ter pripravimo šunko in sir.

Jajca narežemo na manjše kose. Jaz vsako jajce prerežem dvakrat podolžno in nato vsak del še dvakrat. Šparglje narežemo na kolobarčke, debele približno pol centimetra, šunko pa na trakove.

V pekač naložimo najprej narezana jajca, nato šparglje, preko pa naložimo šunko. Zalijemo z 1 dl vode, saj bomo pekli brez maščobe in nam ta voda pomaga, da jed ne bo izsušena. Brez bojazni, voda bo izhlapela med pečenjem in je pri serviranju jedi ne bo več.

Naribamo sir in ga potrosimo po vrhu. Prav tako jed obogatimo s ščepcem kurkume. Če želimo, si lahko čisto za na konec pustimo par špargljevih vršičkov in jih položimo na naribani sir.

Pečemo 25 minut na 170 °C v ventilatorski pečici. Če imamo navadno pečico, čas pečenja podaljšamo za 5 minut.

Šparglji s trdo kuhanimi jajci in šunko so pripravljeni. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor