Jabolčna krostata
Print Friendly, PDF & Email

Jabolčna krostata je enostavna sladica in hkrati  slastna ter osvežilna. Priprava jabolčne krostate je tako preprosta, da je primerna za vsakega pekarskega začetnika. Okus rahlega biskvita popestri sočnost jabolk, vse skupaj pa cimet odišavi s čudovito aromo. Ko boste spekli jabolčno krostato, boste navdušeni nad njenim okusom.

Jabolčna krostata

Jabolčna krostata – pripomočki:

  • mešalnik
  • deska za rezanje
  • nož
  • pekač za torto premera 23 cm
  • pečica (klasična)
  • majhna čajna žlička

Jabolčna krostata – sestavine:

  • 5 debelejših jabolk – 800 g (očiščenih)
  • 4 jajca
  • 200 g kristalnega sladkorja
  • 1 zavojček vaniljevega sladkorja (13 g)
  • 200 g bele mehke moke
  • 1/2 zavojčka pecilnega praška (7 g)
  • 1 žlička cimeta

Jabolčna krostata – postopek

Najprej zmešamo jajca in sladkor ter vaniljev sladkor. Ko je masa penasta, postopoma vmešamo moko skupaj s pecilnim praškom.

jabolčna krostata

Jabolka olupimo, očistimo in narežemo na kocke.

jabolčna krostata

V nasekljana jabolka vmešamo cimet (in po želji še sladkor po svojem okusu). Tako pripravljena jabolka stresemo v pekač ter prelijemo z biskvitno maso.

Jabolčna krostata - sestavine:

Pekač postavimo v vnaprej ogreto pečico (klasično) na 180° C in pri tej temperaturi pečemo 50 do 55 minut. Ko je pecivo pečeno, ga pustimo približno 10 minut v pekaču, da se malo “umiri”.

Jabolčna krostata - sestavine:

Rahlo ohlajeno krostato obrnemo na krožnik tako, da so jabolka na vrhu. Najlažje vam bo, če boste na pekač položili servirni krožnik (obrnjen narobe) in vse skupaj samo obrnili, ‘prekucnili’, na glavo na servirni krožnik.

Jabolčna krostata - sestavine:

Jabolčno krostato lahko po vrhu posujemo še z mletim sladkorjem in cimetom ter postrežemo.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.7]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor