Mini jabolčne palačinke
Mini jabolčne palačinke so odlične tako za zajtrk kot za večerjo. Poleg tega pa so pripravljene zelo hitro, v 10 minutah so že na mizi.
Pravzaprav gre za klasično, a nekoliko bolj gosto maso za palačinke, kateri dodam naribano jabolko, mleti cimet in vaniljo v prahu. Sladkor ni potreben, če pa ste bolj sladkosnedi, si ga lahko dodate. Ali pa poleg postrezite marmelado.
Namesto mini palačink, ki so tako priročne za male otroške roke, lahko spečete eno večjo, debelejšo palačinko – omleto.
Pripomočki za mini jabolčne palačinke
- ribežen
Sestavine za mini jabolčne palačinke
Za 12-15 mini palačink:
- 1 jajce
- 1,3 dl mleka
- 90 g gladke bele moke
- 1 jabolko (malo večje, 80-100 g, lahko več)
- bogat ščep cimeta
- ščep vanilje v prahu (lahko tudi ekstrakt)
- malo maščobe za peko
Priprava mini jabolčnih palačink
Najprej olupimo in naribamo jabolko. Če imamo ne škropljena jabolka, lahko naribamo neolupljena. Z metlico razžvrkljamo jajce, dodamo cimet in vaniljo v prahu, mleko. Premešamo in dodamo še moko, ki jo dobro vmešamo v maso, da ni grudic. Z žlico vmešamo še naribana jabolka in masa je pripravljena za peko mini jabolčnih palačink.
Na ponev vlijemo malo olja in segrejemo, ko se segreto, na ponev z žlico polagamo ”kupčke”. 1 žlica za 1 mini palačinko. Če želite pa lahko vlijete maso na ponev in spečete eno debelejšo omleto z jabolki. Pečemo pri nižji temperaturi cca. 2 minuti na vsako stran oziroma, ko se na vrhnji strani začnejo delati mehurčki, palačinko obrnemo in zapečemo še na drugi strani.
Postrežemo vroče oziroma tople. Lahko kar samostojno ali pa skupaj z marmelado ali pa jih dodatno obložimo s sadjem.
Naj teknejo!
Ljubitelji palačink pa poskusite tudi:
- ovsene palačinke s koščki jabolk in banano,
- bananine palačinke brez jajc,
- bananine palačinke s kokosovo moko,
- bananine palačinke iz dveh sestavin,
- bananine palačinke s skuto,
- rahle mini palačinke z grškim jogurtom,
- palačinke z borovnicami,
- gratinirane palačinke s skuto in jabolki.