Mini jabolčne palačinke
Print Friendly, PDF & Email

Mini jabolčne palačinke so odlične tako za zajtrk kot za večerjo. Poleg tega pa so pripravljene zelo hitro, v 10 minutah so že na mizi.

Pravzaprav gre za klasično, a nekoliko bolj gosto maso za palačinke, kateri dodam naribano jabolko, mleti cimet in vaniljo v prahu. Sladkor ni potreben, če pa ste bolj sladkosnedi, si ga lahko dodate. Ali pa poleg postrezite marmelado.
Namesto mini palačink, ki so tako priročne za male otroške roke, lahko spečete eno večjo, debelejšo palačinko – omleto.

Mini jabolčne palačinke

Pripomočki za mini jabolčne palačinke

  • ribežen

Sestavine za mini jabolčne palačinke

Za 12-15 mini palačink:

  • 1 jajce
  • 1,3 dl mleka
  • 90 g gladke bele moke
  • 1 jabolko (malo večje, 80-100 g, lahko več)
  • bogat ščep cimeta
  • ščep vanilje v prahu (lahko tudi ekstrakt)
  • malo maščobe za peko

Priprava mini jabolčnih palačink

Najprej olupimo in naribamo jabolko. Če imamo ne škropljena jabolka, lahko naribamo neolupljena. Z metlico razžvrkljamo jajce, dodamo cimet in vaniljo v prahu, mleko. Premešamo in dodamo še moko, ki jo dobro vmešamo v maso, da ni grudic. Z žlico vmešamo še naribana jabolka in masa je pripravljena za peko mini jabolčnih palačink.

Mini jabolčne palačinke

Na ponev vlijemo malo olja in segrejemo, ko se segreto, na ponev z žlico polagamo ”kupčke”. 1 žlica za 1 mini palačinko. Če želite pa lahko vlijete maso na ponev in spečete eno debelejšo omleto z jabolki. Pečemo pri nižji temperaturi cca. 2 minuti na vsako stran oziroma, ko se na vrhnji strani začnejo delati mehurčki, palačinko obrnemo in zapečemo še na drugi strani.

Mini jabolčne palačinke

Postrežemo vroče oziroma tople. Lahko kar samostojno ali pa skupaj z marmelado ali pa jih dodatno obložimo s sadjem.

Mini jabolčne palačinke

Naj teknejo!

Ljubitelji palačink pa poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor