Mlečna polenta s čokolado
Mlečna polenta je hitro pripravljen obrok, ki je primeren tako za male, kot velike sladokusce. Polento lahko pripravimo za malčke, posebej priporočljiva pa je tudi za doječe matere, saj spodbuja nastanek mleka. Poigravamo se lahko z različnimi dodatki, med katerimi je meni najljubša čokolada. Ta morda ni najbolj zdrava, a včasih je potrebno narediti izjemo in se razvajati.
Mlečna polenta s čokolado – pripomočki:
- kozica
- žlica
- kuhalnica
- posoda za merjenje tekočin
Mlečna polenta s čokolado – sestavine:
(za 1 osebo)
- 200 ml mleka
- 2 žlici instant koruzne polente
- žlica čokoladnega namaza (Viki krema, Nutella…)
- dodatki po želji (kokos, sladkor, oreščki, suho sadje…)
Mlečna polenta s čokolado – postopek:
V kozico natočimo mleko in segrevamo. V vroče mleko vsujemo polento in med nenehnim mešanjem še naprej kuhamo.
Ko se začnejo iz mase dvigati mehurčki, je jed skuhana. Hitro odstavimo s štedilnika in pazimo, da vroča masa ne brizgne iz kozice in nas opeče.
V še vročo polento zmešamo žlico čokoladnega namaza in premešamo.
Lahko se poigramo tudi z drugimi dodatki, kot so kokos, suho sadje, sladkor, oreščki…
Dlje, ko pustimo jed stati, bolj se bo zgostila. Po želji lahko tudi pozneje dolijemo mleko in tako polento razredčimo.
Naj vam tekne!