Čarovniški sladki klobučki
Print Friendly, PDF & Email

Čarovniški sladki klobučki, so za noč čarovnic slastno dobra poslastica. Piškotasto kremasti, s čokolado po vrhu. Okusno! Priprava ni težavna, poskusite! 🙂

carovniski-sladki-klobucki-21

Čarovniški sladki klobučki – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • kuhinjska tehtnica
  • pekač
  • papir za peko
  • škarje
  • skleda
  • manjša skledica odporna na vročino
  • kozarec premera cca. 8 cm
  • skledica premera cca. 15 cm
  • žlička
  • žlica
  • spenjač
  • kuhinjska vrečka
  • valjar
  • mikrovalovna pečica
  • mreža za pomoč pri oblivanju s čokolado

Čarovniški sladki klobučki – sestavine:

Testo, za 8 klobučkov:

  • 250 g moke
  • 60 g sladkorja
  • 120 g masla
  • 1 vanilin sladkor
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • 1/2 pecilnega praška

Nadev:

  • po želji (krema, nutella, marmelada, skuta, … )

Preliv in okras:

  • 300 g poljubne čokolade
  • 2-3 žlice olja
  • jedilni biserčki za posip
  • 3 žlice nutelle za rob
  • barva za živila (po želji)

Čarovniški sladki klobučki – postopek:

Najprej pripravimo modelčke za klobučkove stožce, ki jih enostavno sestavimo iz papirja za peko. Odrežemo 4 kose papirja za peko, širine cca. 20 cm.

carovniski-sladki-klobucki

Vsak kos posebej prepognemo po dolžini.

carovniski-sladki-klobucki-1

Nato ga s škarjami razrežemo na pol, da dobimo 2 približno enaka dela.

carovniski-sladki-klobucki-2

Vsak del posebej zavijemo v stožec, ki ga na spodnjem robu spnemo s spenjačem.

carovniski-sladki-klobucki-3

Ker je spodnji rob neenakomeren in stožec ne more sam stati, ga s škarjami obrežemo, kot je prikazano na spodnji sliki, tako da, lahko samostojno stoji.

carovniski-sladki-klobucki-5

carovniski-sladki-klobucki-4

Enako storimo z vsemi kosi papirja za peko. Nato pripravimo testo, tako da, v skledo denemo vse sestavine za testo, ter z rokami zamesimo gladko testo, ki ga pustimo počivati v hladilniku, vsaj 20 minut.

carovniski-sladki-klobucki-6

carovniski-sladki-klobucki-7

Po pretečenem času, pečico prižgemo in jo nastavimo na 170 °C. Testo denemo na kos papirja za peko in ga razvaljamo na cca. 3 mm debeline.

carovniski-sladki-klobucki-8

Vzamemo skledico s premerom 15 cm, ter v testo vtisnemo krog.

carovniski-sladki-klobucki-9

Krog z nožem razdelimo na polovici.

carovniski-sladki-klobucki-10

Vzamemo eno polovico kroga in jo navijemo okoli stožca, ostanek testa odrežemo stran, pazimo, da se ob robu testo nekoliko prekriva, ter rob stistemo skupaj s prsti. Tako storimo z vsemi stožci.

carovniski-sladki-klobucki-12

carovniski-sladki-klobucki-11

Nato moramo izrezati še 8 krogov za “podstavke” klobučkov, ki jih izrežemo s kozarcem, premera cca. 8 cm. Stožce s testom polagamo v stoječem položaju na pekač, kroge pa polagamo na papir za peko. Pekač potisnemo v pečico in vse skupaj pečemo 15 minut, pri 170 °C. Ko se vse skupaj speče, stožcem odstranimo papir za peko, in jih damo hladiti. Ko so ohlajeni, jim z nožem, ali še lažje s čistimi škarjami, poravnamo oz. odrežemo spodnji rob, tako da bodo kasneje stali naravnost.

carovniski-sladki-klobucki-15

Pripravimo poljuben nadev, jaz sem ga pripravila tako da, sem stepla smetano, ki sem ji dodala nekaj nutelle in zdrobljen ostanek od pečenih stožcev. Nadev naj bo čvrst, ampak vseeno kremast in vlažen. Nadev polnimo v stožce, lahko z žličko ali pa ga napolnimo v vrečko in ga nabrizgamo, v vsak stožec posebej. Napolnjene stožce, nato postavimo na okrogle podstavke in že smo dobili obliko klobučka.

carovniski-sladki-klobucki-16

Nad paro, ali v mikrovalovni pečici (po 10 sekund na enkrat, z vmesnim mešanjem), stopimo čokolado, ki ji dodamo olje. Dobro premešamo z žličko.

carovniski-sladki-klobucki-17

Klobučke postavimo na mrežo in jih oblivamo s čokolado. Če boste uporabili belo čokolado, jo lahko po želji obarvate z barvo za živila.

carovniski-sladki-klobucki-18

Ko smo s čokolado prelili vse klobučke, počakamo, da se čokolada strdi, postopek lahko pospešimo tako da, jih postavimo v hladilnik za 5 minut. V kuhinjsko vrečko napolnimo nutello, vrečki odrežemo konico, cca. 3 mm.

carovniski-sladki-klobucki-19

Klobučkom nato narišemo rob, na sprednjem delu naredimo pentljo, ali pa le kvadratek.

carovniski-sladki-klobucki-20

Okrasimo jih z jedilnimi biserčki. In tako so naši klobučki končani! Najboljši bodo nasledji dan, ko se piškotni del malenkost prepoji z nadevom.

 

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor