Jedilne oči lahko naredimo sami
Print Friendly, PDF & Email

Jedilne oči pridejo vedno prav – z njimi že samo sadje ali zelenjava izgledata bolj zanimivo. Posebno uporabne pa so za okraševanje jedi za noč čarovnic (Halloween). Namesto, da kupimo izdelek, za katerega niti ne vemo natančno iz kakšnih sestavin je narejen, lahko jedilne oči od zdaj naprej naredimo sami doma.

jedilne-oci-lahko-naredimo-sami-7

Jedilne oči – pripomočki:

  • plastična vrečka
  • posoda
  • peki papir
  • žlica

Jedilne oči – sestavine:

  • 125 g sladkorja v prahu
  • 1 zvrhana žlica koruznega škroba (Gustin)
  • 1 žlica koruznega sirupa
  • 2 žlici mleka
  • par kapljic vanilijeve esence (lahko izpustimo)
  • čokoladne kapljice (približno 100 g) – ko kupujemo kapljice preverimo, da kupimo take, ki nimajo preveč štrlečih špičk

Sestavine lahko prilagodimo tudi tako, da bodo jedilne oči primerne za vegane. Uporabimo mleko neživalskega izvora in dobro preverimo etikete ostalih sestavin.

Jedilne oči – postopek:

V posodi najprej zmešamo sladkor v prahu in koruzni škrob.

jedilne-oci-lahko-naredimo-sami-2

Dodamo še koruzni sirup, mleko in vanilijevo esenco in dobro premešamo.

jedilne-oci-lahko-naredimo-sami-3

Maso nadevamo v čisto plastično vrečko. Vrečki odrežemo kot in maso v majhnih kupčkih nadevamo na peki papir.

jedilne-oci-lahko-naredimo-sami-1

Na kupčke položimo čokoladne kapljice (s tem ne odlašamo preveč, da se masa prej ne strdi).

jedilne-oci-lahko-naredimo-sami-4

Oči pustimo, da se posušijo. Naslednji dan jih že lahko uporabimo. Če želimo, da se oči svetijo, jih premažemo z maščobo (olje, stopljeno maslo).

jedilne-oci-lahko-naredimo-sami-8

Če imate še kakšno vprašanje glede postopka ali sestavin, vam bom nanj z veseljem odgovorila.

Zdaj pa le veselo na delo!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor