Mumija toasti
Print Friendly, PDF & Email

Zakaj ne nekaj malo drugače za noč čarovnic? Ali pa kar tako za popestriti naš zajtrk, druženje s prijatelji?! Mumija toasti so enostavni za pripravo. Kljub temu pa bodo privabili nasmešek in začudenje na vsak obraz, prav tako pa so odličnega okusa in verjemite, da ne bodo ostali nepojedeni na krožnikih.

Mumija toasti

Pripomočki za mumija toaste:

  • papir za peko
  • pečica

Sestavine za mumija toaste:

Za 2 osebi:

  • 4 toasti
  • 20 tanjših rezin sira (poljubnega)
  • 4 žličke kečapa
  • 8 sladkornih okraskov – oči (ali 8 rezin čilija ali oliv)
  • 1 ščepec origana (po želji)

Postopek za mumija toaste:

Za mumija toaste si najprej pripravimo vse sestavine. Jaz uporabim domač kečap ter okrasne sladkorne oči, ki jih kupimo v prodajalnah s sladkimi okraski. Namesto teh okraskov lahko uporabimo ali na kolobarčke narezane olive (najbolj izstopajo črne olive) ali na kolobarčke narezane čilije.

Mumija toasti

Na toaste najprej namažemo kečap, ki bo izgledal kot kri. Sir narežemo na trakove debeline 2 do 3 milimetre in širine, kot imamo širok toast. Za vsak toast potrebujemo pet teh trakov sira.

Mumija toasti

Trakove sira razporedimo po toastu približno tako, kot zgledajo povoji mumij. Na koncu dodamo še dvoje oči in jih zložimo na pekač obložen s papirjem za peko.

Mumija toasti

Mumija toaste pečemo v naprej ogreti klasični pečici na 160 °C, 5 do 7 minut. Čas pečenja je odvisen tudi od sira, ki smo ga uporabili, zato zadnjih par minut vedno spremljajmo dogajanje v pečici.

Mumija toasti

Lahko se tudi poigramo z različnimi barvami sirov, ali različnimi velikostmi ter okusi toastov. Lahko uporabimo sir zelene, oranžne ali kakšne druge barve. Toast lahko vzamemo večji ameriški, kakšen manjši polnozrnat. Na koncu lahko dodamo tudi ščepec origana.
Skratka prepustimo se domišliji.

Mumija toasti

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor