Topli kruhki s pajki
Hmm, ali si upate pojesti pajka? Tile topli kruhki s pajki so prigrizki z okusom pice Margarite in so kot nalašč, da popestrijo zabavo za noč čarovnic (Halloween). Zagotovo je med vami kdo, ki se boji pajkov in ti kruhki bodo v družbi poskrbeli za prestrašene oči in veliko smeha za mizo. Naredimo jih zelo hitro, skrijemo v pečico in prosimo največjega “pajko strahopetca”, da vzame pekač iz pečice. Kdo si upa?
Topli kruhki s pajki – pripomočki:
- pekač
- peki papir
- deska za rezanje
- majhen nož
- zobotrebec
Topli kruhki s pajki – sestavine:
Sestavine so za 4 tople kruhke s pajki.
- 4 rezine toasta
- 4 čajne žličke kečapa
- 4 lističi sira (ementaler, edamec)
- 6-7 izkoščičenih črnih oliv
- ščepec posušene bazilike ali origana
Topli kruhki s pajki – postopek:
Pekač obložimo s peki papirjem in nanj zložimo rezine toasta. Na vsako rezino dodamo in namažemo čajno žličko kečapa.
Dodamo po 1 rezino sira v lističih. Po želji lahko uporabimo tudi kakšen drug sir.
Nato se lotimo izdelave pajkov. Za enega pajka potrebujemo približno eno črno olivo in pol. Uporabimo izkoščičene črne olive. Za pajkov trup prerežemo olivo čez polovico.
Nato narežemo še “nogice”. Ne pozabite, da ima pajek 8 nog.
Na sredino obloženega kruhka položimo pol olive – trup pajka, nogice pa s pomočjo zobotrebca namestimo okrog; na vsako stran 4 noge.
Po siru potrosimo še nekaj posušene bazilike ali origana.
Tople kruhke s pajki pečemo v predhodno ogreti pečici na 180° C v klasični pečici. Pečemo jih približno 15 min oziroma tako dolgo, da se sir lepo stopi, kruh pa je ravno prav hrustljav.
Najboljši so topli, lahko pa jemo tudi ohlajene. Zraven se tematsko podajo čarovniške metle, strašni pajkci ali kakšni drugi Halloween prigrizki.
Če boste praznovali noč čarovnic, se imejte strašansko strašno in dober tek ter veliko zabave ob grizljanju pajkov! Buu!