Čarovniške metle
Print Friendly, PDF & Email

Čarovniške metle so slani prigrizki, ki jih običajno pripravimo za noč čarovnic (Halloween) ali kot dekoracijo k narezku. Pridružile so se zbirki strašnih kulinaričnih idej za Halloween. Priprava je enostavna in hitra, saj potrebujemo le 3 sestavine. Ustvarjanja se lahko lotimo skupaj z otroki, ki bodo zagotovo navdušeni nad okusnim prigrizkom.

Čarovniške metle – pripomočki:

  • manjši nož
  • plitek krožnik

Čarovniške metle – sestavine:

Za 1 metlo potrebujemo 1 palčko in 1 listič sira.

  • slane palčke (bobi palčke)
  • sir v lističih oz. tanjše rezine
  • sveži drobnjak

Čarovniške metle – postopek:

Na delovno površino položimo rezino sira. Uporabimo lahko sir v lističih ali na tanke rezine narezan sir (ementaler, edamec ali podobno). Pomembno je, da je sir pred uporabo v hladilniku, da ni premekah. Nanj položimo eno slano palčko (kot prikazuje slika).

Rezino sira zvijemo v rolico okrog palčke, ki bo predstavljala “ročaj čarovniške metle”. Sir s prsti malenkost stisnemo skupaj.

Nato pa s svežim drobnjakom zvežemo oziroma pritrdimo sir na palčko. Tukaj je potrebne nekaj nežnosti in natančnosti, da se nam drobnjak ne strga.

S pomočjo manjšega ostrega noža previdno narežemo trakce.

Čarovniške metle lahko postrežemo na krožniku, jih položimo na narezek ali kot dekoracijo položimo na bučni namaz iz golic. Lahko pa jih previdno postavimo v kozarec. Zraven se lepo podajo straški pajkci, kruhki s pajki ali kakšen drug Halloween prigrizek.

Veselo pometanje ob strašnem praznovanju!

Strašno opozorilo: Če boste čarovniške metle uporabljali za letenje, se prej posvetujte s svojim zdravnikom ali psihologom. 🙂 Buuu!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor