Preprosta priloga iz korenja in brokolija
Preprosta priloga iz korenja in brokolija je res enostavna za pripravo, potrebujemo le nekaj sestavin, se pa lepo poda k različnim jedem. Ponudimo jo lahko poleg krompirja, riža in različnih vrst mesa. Zraven seveda paše tudi poljubna solata. Ta zelenjavna priloga je rahlo sladkega okusa in pisanih barv.
Pripomočki za preprosto prilogo iz korenja in brokolija
- ribežen
Sestavine za preprosto prilogo iz korenja in brokolija
Za 2 osebi
- 75 g oz. pol srednje velike čebule
- 2 stroka česna
- 1 žlica olivnega olja
- 150 g korenja
- 100 g brokolija
- ščep soli
Postopek za preprosto prilogo iz korenja in brokolija
Če bomo uporabili svež brokoli, ga narežemo na manjše kose in jih vsujemo v vrelo slano vodo, da se skuhajo skoraj do mehkega.
V drugo posodo ali ponev vlijemo žlico olivnega olja. 75 g oz. pol srednje velike čebule olupimo in narežemo na lističe. Stresemo jih na segreto olje in malo popražimo na zmerni temperaturi. Potem stremo 2 stroka česna, ju dodamo k čebuli in še približno 5 minut vse skupaj dušimo, torej posodo pokrijemo s pokrovko in po potrebi dolijemo kakšno žlico vode, da se ne prime na dno.
Olupimo in na grobo naribamo 150 g korenja. Stresemo ga k čebuli in česnu. Solimo s ščepom soli, premešamo in dušimo naprej.
Ko je brokoli kuhan, ga odcedimo in dodamo h korenju.
Po želji dodamo še kakšna zelišča ali začimbe, sicer pa je ta preprosta priloga iz korenja in brokolija okusna že sama po sebi in okus zelenjave tudi najbolj pride do izraza, če jo pustimo tako, kot je. Ponudimo jo poleg mesa (lahko veganske različice), krompirja, riža, kvinoje, prosene ali ajdove kaše. Dober tek!
Tukaj pa je še nekaj receptov za priloge s korenjem: