Preprosta priloga iz korenja in brokolija
Print Friendly, PDF & Email

Preprosta priloga iz korenja in brokolija je res enostavna za pripravo, potrebujemo le nekaj sestavin, se pa lepo poda k različnim jedem. Ponudimo jo lahko poleg krompirja, riža in različnih vrst mesa. Zraven seveda paše tudi poljubna solata. Ta zelenjavna priloga je rahlo sladkega okusa in pisanih barv.

Preprosta priloga iz korenja in brokolija

Pripomočki za preprosto prilogo iz korenja in brokolija

  • ribežen

Sestavine za preprosto prilogo iz korenja in brokolija

Za 2 osebi

  • 75 g oz. pol srednje velike čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica olivnega olja
  • 150 g korenja
  • 100 g brokolija
  • ščep soli

Postopek za preprosto prilogo iz korenja in brokolija

Če bomo uporabili svež brokoli, ga narežemo na manjše kose in jih vsujemo v vrelo slano vodo, da se skuhajo skoraj do mehkega.

Preprosta priloga iz korenja in brokolija

V drugo posodo ali ponev vlijemo žlico olivnega olja. 75 g oz. pol srednje velike čebule olupimo in narežemo na lističe. Stresemo jih na segreto olje in malo popražimo na zmerni temperaturi. Potem stremo 2 stroka česna, ju dodamo k čebuli in še približno 5 minut vse skupaj dušimo, torej posodo pokrijemo s pokrovko in po potrebi dolijemo kakšno žlico vode, da se ne prime na dno.

Preprosta priloga iz korenja in brokolija

Olupimo in na grobo naribamo 150 g korenja. Stresemo ga k čebuli in česnu. Solimo s ščepom soli, premešamo in dušimo naprej.

Preprosta priloga iz korenja in brokolija

Ko je brokoli kuhan, ga odcedimo in dodamo h korenju.

preprosta priloga iz korenja in brokolija

Po želji dodamo še kakšna zelišča ali začimbe, sicer pa je ta preprosta priloga iz korenja in brokolija okusna že sama po sebi in okus zelenjave tudi najbolj pride do izraza, če jo pustimo tako, kot je. Ponudimo jo poleg mesa (lahko veganske različice), krompirja, riža, kvinoje, prosene ali ajdove kaše. Dober tek!

preprosta priloga iz korenja in brokolija

Tukaj pa je še nekaj receptov za priloge s korenjem:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor