Umešana jajčka s šparglji in korenčkom
Če je le možno, je prav, da si za zajtrk vzamemo čas. Vsaj med vikendi si lahko privoščimo in pripravimo malce drugačen, krepak zajtrk. Umešana jajčka s šparglji in korenčkom so zaradi pisanih barv prava paša za oči, prav tako pa navduši okus. Dodamo lahko svoje najljubše začimbe in še izboljšamo aromo.
Umešana jajčka s šparglji in korenčkom – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- ponev
- kuhalnica (lopatica)
- manjša posoda
Umešana jajčka s šparglji in korenčkom – sestavine:
Za 2 osebi:
- pol žličke maščobe
- 3 – 4 jajčka
- 4 šparglji
- 1 debel korenček
- 5 žlic vode
- šopek peteršilja
- ščepec soli
- ščepec popra
- po želji lahko dodamo: kajenski poper, kari, kurkumo itd.
Umešana jajčka s šparglji in korenčkom – postopek:
Šparglje narežemo na koščke, ki naj bodo dolgi 2 – 3 cm.
Korenček narežemo na tanjše kolobarje, peteršilj pa na grobo nasekljamo.
V ponvi segrejemo pol žličke maščobe (kokosovo olje ali drugo maščobo po želji).
Ko se maščoba segreje, dodamo šparglje in korenček ter pražimo približno 5 minut.
Po približno 5 minutah, ko se korenček in šparglji že lepo svetijo od praženja, dodamo 5 žlic vode in pustimo, da se zelenjava malce pokuha. Tekočina bo kmalu izparela.
Medtem v skodelico ubijemo jajčka in jih razžvrkljamo. Dodamo ščepec soli in popra, po okusu lahko dodamo še druge začimbe: kurkumo, kari, kajenski poper …
Ko voda v ponvi izpari, vlijemo na šparglje in korenček razžvrkljana jajčka in pustimo, da se zapečejo.
Nato jih premešamo ter tik pred koncem dodamo še nasekljan peteršilj.
Umešana jajčka s šparglji in korenčkom postrežemo takoj. Mesojedci lahko k jajčam postrežete še hrenovke v obliki kače ali hobotnice.
Dober tek!
Ljubitelji slastnih jajčnih zajtrkov, poskusite tudi: