Jajčka z zelišči in rukolo
Po jutru se dan pozna, zato je prav, da si za zajtrk vzamemo čas in se razvajamo za mizo. Umešana jajčka so zagotovo slasten zajtrk, če pa jim dodamo še sveže nabrana zelišča, jih dobro začinimo, bomo zagotovo imeli čudovit dan!
Jajčka z zelišči in rukolo – pripomočki:
- nož
- deska za rezanje
- ponev
- lopatica za mešanje
Jajčka z zelišči in rukolo – sestavine:
Zajtrk za 2 osebi:
Jajčka z zelišči in rukolo – postopek:
Zelišča operemo pod tekočo vodo in malce osušimo. Drobnjak narežemo na drobno.
Peteršilju odstranimo trda stebla.
Narežemo ga lahko na večje kose, če nam tako ustreza.
V ponvi segrejemo žličko kokosovega olja in ubijemo 4 jajčka. Pečemo jih kakšno minuto, da se beljak obarva belo.
Nato pa jih z lopatko nežno premešamo in razporedimo po ponvi.
Jajčka solimo, po okusu dodamo ščepec popra in pol čajne žličke karija. Čas pečenja prilagodimo okusu; nekateri imajo raje bolj zapečena jajčka, drugi manj.
Ko so jajčka že skoraj pečena, dodamo narezan drobnjak in peteršilj.
Vse skupaj nežno premešamo in odstavimo.
Na koncu dodamo še nekaj listov rukole.
Jajčka z zelišči in rukolo postrežemo na ogretem krožniku. Zelo dobro se k njim poda korenčkov gosti sok ali vroča čokolada na hitro.
Dober tek!