Toast z umešanimi jajci
Malo drugačen, okusen in za oči poseben zajtrk? Ter enostaven in hiter za pripravo? Potem morate poskusiti rahlo hrustljav toast polnjen z umešanimi jajci, slanino in papriko.
Pripomočki za toast z umešanimi jajci:
- nož
- deska za rezanje
- žlica
- ponev za pečenje
- tehtnica
- posoda
Sestavine za toast z umešanimi jajci:
Za 2 osebi:
- 4 rezine toasta
- 2 jajci
- 100 g slanine ali katere druge mesnine
- 1 mala paprika (70 g)
- 1 žlica kisle smetane
- sol
- poper
- žlica olivnega olja
Postopek za toast z umešanimi jajci:
Pripravimo si toast, slanino ali katero drugo mesnino, jajca in papriko.
Toastu z ostrim nožem izrežemo sredico. Izrežemo jo tako, da pustimo približno 1 cm oboda. V posodico damo jajci, žlico kisle smetane ter na drobno narezano slanino in papriko. Solimo in popramo po okusu. Vse skupaj dobro razžvrkljamo, da dobimo maso za umešana jajca.
V ponvi segrejemo olje, toast na hitro popečemo na eni strani in ga obrnemo. Sedaj v izrezani del toasta z žlico nadevamo maso za umešana jajca ter ponev pokrijemo s pokrovko.
Na srednji temperaturi pustimo peči 3 do 4 minute, da se umešana jajca prepečejo. Toast z umešanimi jajci postrežemo takoj vročega, najboljše s svežo zelenjavo ali pozimi z vloženimi kislimi kumaricami, bučkami, papriko, čiliji, itd.
Dober tek! 😊