Hrustljave vložene paprike
Print Friendly, PDF & Email

Vložena paprika v kisu je pri nas pogosta in priljubljena ozimnica. Vendar pa jo lahko vložimo na več različnih načinov. Pri nas imamo najraje še rahlo hrustljavo, zato jo vlagamo brez predhodnega prekuhavanja. Tako paprika ohrani tudi več vitaminov in mineralov. Poskusite!

Pripomočki za hrustljave vložene paprike:

  • nož
  • žlica
  • deska za rezanje
  • posoda
  • zajemalka
  • kuhalnik

Sestavine za hrustljave vložene paprike:

Za 6 kozarčkov po 370 ml:

  • 1,5 kg paprike
  • 2 dl alkoholnega kisa za vlaganje
  • 6 dl vode
  • poper v zrnju
  • 6 lovorjevih listov
  • 2 žlici soli
  • 2 žlici sladkorja
Opomba avtorice
Potrebna količina tekočine, s katero boste zalili paprike, je odvisna tudi od tega kako tesno boste naložili paprike v kozarec.

Postopek za hrustljave vložene paprike:

Pripravimo si papriko, jo operemo, osušimo in jo prerežemo na 4 dele. Izrežemo semena.

V posodi pripravimo prevretek iz kisa in vode. Ko kis in voda zavreta, dodamo poper v zrnju, lovorjeve liste, sol in sladkor. Pustimo vreti 2 minuti.

Pripravimo si kozarce, pokrovčke in po želji tudi notranje zaščitne mrežice. Kozarce steriliziramo tako, da jih za 15 minut naložimo v ogrevano pečico na 110 °C.

Če želimo, da paprika ostane hrustljava, je ne blanširamo. Ne prevrejemo. Sveže rezine paprike nadevamo v sterilne še vroče kozarce, ki smo jih vzeli iz pečice in na vrhu položimo zaščitne mrežice.

Prelijemo z vrelim prevretkom, v katerem so kis, voda, poper, sol, sladkor in lovorjevi listi.

Pokrovčke obrišemo z alkoholom in jih privijemo. Pustimo, da se napolnjeni kozarci pod deko ohladijo. Tako pripravljene hrustljave vložene paprike so odlična priloga skozi vse leto za najrazličnejše narezke, na praznovanjih, piknikih, ali pri čisto običajnih obrokih: ob zajtrkih, kosilih in večerjah.

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 53 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor