Čokoladno lešnikov namaz brez sladkorja
Print Friendly, PDF & Email

Za tistega, ki ima rad lešnikovo čokoladne namaze, je ta kot naročen, saj je res zelo okusen, naredi se hitro in še brez dodanega sladkorja je! Namaz je namenjen tudi tistim, ki ne smejo uživati glutena, samo pazite, da uporabite rižev ali lešnikov napitek, ki ne vsebuje glutena.

Ponavadi pri nas doma namažemo na palačinke domače marmelade ali pa domač rožičev namaz, ki ga vsi obožujemo. Ta namaz pa je nastal nekaj časa nazaj na morju, saj sem želela hiter in enostaven namaz iz lešnikov in kakava ter seveda brez sladkorja. Zanj poleg lešnikov in pravega kakava potrebujete še rožičevo moko, rastlinski napitek ter stopljeno kokosovo olje.

Poizkusite ta namaz, saj je odličen in otroci bodo navdušeni nad njim. Kljub temu, da ne vsebuje nobenega dodanega sladkorja, je sladek in jaz ga velikokrat jem kar brez vsega, tako na žlico. 🙂

Pripomočki za čokoladno lešnikov namaz

  • tehtnica

Sestavine za čokoladno lešnikov namaz

Za cca. 260 g namaza:

  • 100 g mletih lešnikov
  • 11 g pravega kakava
  • 20 g rožičeve moke
  • 25 g kokosovega olja
  • 160 ml rastlinskega napitka (jaz sem uporabila rižev napitek)

Kako naredimo čokoladno lešnikov

V posodi naprej zmešamo suhe sestavine: mlete lešnike, rožičevo moko in kakav. Na štedilniku pogrejem kokosovo olje ravno toliko, da se začne topiti. Nato ga vlijem v zmes, kateri dodam še rastlinski napitek, jaz sem uporabila riževega, lahko pa uporabite tudi lešnikov napitek ali mleko. Vse skupaj zmešam in namaz je narejen.  Kako enostavno, kajne?

Namaz je malo bolj tekoč zato, če imate pa radi bolj kompakten namaz, mu enostavno dodajte še malo lešnikov. Namaz lahko hranite v hladilniku tudi do 3 dni, se pa bo v hladilniku malo strdil.

Res enostaven čokoladno lešnikov namaz brez sladkorja.

 

Dober tek!

Namaz si lahko namažete na različne palačinke ali vaflje, tukaj je nekaj idej, lahko pa z njimi napolnite tudi rogljičke.

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor