Bananini vaflji
Print Friendly, PDF & Email

Moj 6 letnik obožuje bananine vaflje, katere velikokrat narediva skupaj ob vikendih. Narejeni so zares enostavno, s pirino moko in ne vsebujejo jajc ali mlečnih izdelkov in kot takšne jih lahko uživajo tudi tisti, ki tega ne smejo ali želijo uživati.

Vaflje lahko naredite skupaj z otroci, naj vam pomagajo. Najbolj navdušeni pa bodo seveda nad vaflji. Moj sin, Taj, mi je pomagal tudi pri dekoriranju in je tako je iz kolobarčkov banan naredil očke in nos, za usta pa je uporabil kar domač rožičev namaz.

Pripomočki za bananine vaflje

  • merilni lonček
  • pekač za vaflje

Sestavine za bananine vaflje

Za 2 osebi:

  • 1 banana
  • 150 g pirine (bele )moke
  • 230 ml mineralne vode
  • 1 žlička vinskega kamna
  • sol
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1/3 žličke vanilije v prahu

In še olivno olje za premaz pekača za vaflje

Kako naredimo bananine vaflje

Bananini vaflji so narejeni res hitro. Najprej je potrebno samo z vilicami zmečkati banano. V posodo, k zmečkani banani, dam še moko, vinski kamen, sol, vanilijo ter olivno olje. Dolijem še mineralno vodo in počasi zmešam z žlico.

 

S pomočjo čopiča z oljem premažem pekač za vaflje in počakam, da se segreje. Ker ima vsak ima doma drugačen pekač, upoštevajte navodila proizvajalca; pri peki je dobro ogret pekač zelo pomemben, saj masa ne vsebuje jajc, jaz tako pekač segrejem na stopnjo ”4”, vi pa, kot napisano, upoštevajte navodila proizvajalca pekača, pazite le, da boste pekač res dobro ogreli. Ko je pekač dovolj vroč, običajno se na indikatorju prižge zelena lučka,  nanj vlijem maso, pri tem si pomagam z žlico in na pekač vlijem 2  do 3 žlice mase. Mase ne sme biti preveč, ker bodo potem vaflji predebeli in se ne bodo dobro spekli. Ko je mase dovolj, jo jaz malo še pogladim z žlico ter zaprem pekač. Vsakič, ko vlijem novo maso, pekač ponovno premažem z oljem.

Vaflji se pečejo cca. 3-4 minute oz. dokler se ne prižge spet zelena lučka. S pomočjo lesene lopatice jih odstranim iz pekača.

Pečene bananine vaflje poljubno obložim in postrežem.

Dober tek!

 

Jaz si na vaflje zelo rada namažem marmelado iz črnega ribeza. Tisti, ki imate pa radi bolj sladke namaze pa je tukaj nekaj idej:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor