Avokado polnjen z jajcem in pršutom
Print Friendly, PDF & Email

Dostikrat se vprašamo, kako pripraviti avokado na malo drugačen način. Tako je tukaj še ena ideja za bogat in polnovreden zajtrk: avokado polnjen z jajcem in pršutom.

Pripomočki za avokado polnjen z jajcem in pršutom:

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za avokado polnjen z jajcem in pršutom:

Za 2 osebi:

  • 1 večji avokado
  • 2 jajci
  • 50 g pršuta ali katere druge suhe mesnine
  • 50 g sira (poljubnega)
  • 1/3 limone
  • česen v prahu
  • poper
  • sol

Postopek za avokado polnjen z jajcem in pršutom:

Avokado, ki je dobro zrel (mehak na otip) prerežemo na polovico. Pripravimo sir, pršut ali katero drugo mesnino po vašem okusu ter jajci.

Avokadu odstranimo koščico ter pokapljamo vso vidno avokadovo meso z limono, da ne oksidira, prav tako pa limonin sok osveži okus avokada. Z žličko odstranimo del notranjosti sadeža. Toliko, da bomo nato lahko le to napolnili.

Tako izdolben avokado sedaj napolnimo z narezanim pršutom, popramo, solimo ter posujemo s ščepcem česna v prahu.

Sedaj na pršut stremo manjše jajce. Pazimo, da se nam rumenjak ne razlije, saj bo tako jed bolj privlačna za oko.

Preko avokada polnjenega z jajcem in pršutom posujemo ribani sir in damo v naprej ogreto klasično pečico na 180 °C za 14 do 16 minut. V tem primeru bo rumenjak še vedno mehak, beljak jajca pa zakrknjen. Ker pa so pečice zelo različne, pečenje zadnjih nekaj minut skozi spremljamo. Pri nekateri pečici bo 14 minut že zgornja meja, da rumenjak ne zakrkne, pri drugi pečici bo po 16. minutah beljak komaj zakrknil.

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor