Zeliščno panirani jajčevci
Zeliščno panirani jajčevci so slasten prigrizek ali odlična predjed. Priprava zeliščno paniranih jajčevcev je enostavna in hitro izvedljiva.
Zeliščno panirani jajčevci – pripomočki:
- kuhinjska pečica
- palični mešalnik
- oster nož
- deska za rezanje
- 4 skodelice
- vilice
- pladenj primeren za kuhinjsko pečico
- peki papir
Sestavine za zeliščno panirane jajčevce:
- 1 jajčevec
- 1 šopek bazilike
- 3 žlice olivnega olja
- ščep kajenskega popra
- ščep provansalskih zelišč
- šopek peteršilja
- šopek drobnjaka
- pest lešnikov
- pest pinjol
- 1 češnjev paradižnik
- 1/8 zelene paprike
- 1 jajce
Postopek priprave zeliščno paniranih jajčevcev:
Pripravimo maso za paniranje tako da s paličnim mešalnikom zmeljemo baziliko, peteršilj, drobnjak, lešnike, pinjole, češnjev paradižnik, zeleno papriko in dodamo ščep kajenskega popra in ščep provansalskih zelišč.
Narežemo jajčevec in ga posolimo.
Razžvrkljamo jajce in ga rahlo posolimo, dele jajčevca potopimo v jajce in nato v zeliščno maso za paniranje.
Naoljimo peki papir, ki smo ga prej dali na pekač in nanj položimo panirane jajčevce ter jih damo v pečico na 200°C za 15 minut.
Zeliščno panirani jajčevci so gotovi.
Pri pripravi zeliščno paniranih jajčevcev lahko doziranje sestavin prilagajate, pa bodo zeliščno panirani jajčevci vedno odlični.
Pa dober tek.