Tortilje na žaru z nacho sirom
Tortilje, na 1001 način. S piščancem, govedino, zelenjavo. Privoščimo si jih lahko s sestavinami, ki so nam najbolj pri srcu, kajti teh se res ne manjka. Zna pa edino nastati težava, da nam tortilje ostanejo, kajti včasih preprosto ne porabimo vseh naenkrat (če npr. pripravljamo samo zase). Spodnji recept je odličen v teh primerih, ko nimamo časa za dolgo pripravo in bi namesto toplega sendviča, raje nekaj drugačnega.
Tortilje na žaru z nacho sirom – pripomočki:
- žlička
- kontaktni žar
- ribežen
- lesena deska
Tortilje na žaru z nacho sirom – sestavine:
- tortilje (pšenične, koruzne, polnozrnate, špinačne, pikantne, paradižnikove,..)
- ketchup
- nacho sir
- sir
- šunka salama (opcijsko)
Tortilje na žaru z nacho sirom – postopek:
V roke vzamemo zavitek s tortiljami, ki jih imamo pri roki in jih na leseni deski namažemo z eno čajno žličko nacho sira (verjetno bi lahko uporabili tudi salso – če imate radi zelo pekoče). Dobro je, če ne namažemo povsem do robu, saj nam lahko med pečenjem začne lezti ven in imamo potem nepotrebno delo s čiščenjem žara.
Na nacho sir iztisnemo ketchup (nekaj takšnega kot na sliki) in spet malo razmažemo z žličko, da se nacho sir in ketchup lepo pomešata skupaj.
Na to naribamo sir in šunko (če jo imamo radi).
Tortilje zložimo tako, da po dve nasprotni strani zložimo skupaj, da nikjer nič ne gleda ven.
Vključimo kontaktni žar in gumb obrnemo na ”medium”. Nanj položimo tortilje in pokrijemo. Tortilje so gotove, ko lučka ugasne ali takrat, ko ima lepe rjavkaste črte od žara.
Dober tek! 🙂
Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]