Tortilja smrečica
Tortilja smrečica s sirom in šunko nam pričara zabaven in tematski zajtrk, malico ali večerjo ob zimskih prazničnih dneh.
Njena priprava je povsem enostavna in hitra – in je še posebej primerna, da jo pomagajo delati otroci. Saj se zabavajo tako ob izdelavi, kot ob tem, ko jed jedo.
Pripomočki za smrečico:
- pečica ali airfryer
- 1 palčka za ražnjiče
Sestavine za tortilja smrečico:
Za 1 osebo:
- 2 tortilji
- 4 rezine sira
- 4 rezine šunke ali kakšne podobne mesnine
- 4 češnjevi paradižniki
- 2 jajci
- 30 ml mleka
- sol
Postopek za tortilja smrečico:
Tortilja smrečica je pripravljena zelo hitro in enostavno, zato si pred izdelavo najprej pripravimo vse sestavine: dve tortilji (lahko sta večji ali manjši. Jed bo uspela v vsakem primeru, le različne velikosti bo), sir in šunko, jajci, paradižnike, mleko, sol ter leseno ali kakšno drugo palčko. Jaz vzamem kar tisto, ki jo drugače uporabimo za izdelavo ražnjičev.
Na eno tortiljo najprej razporedimo sir, nato šunko in pokrijemo z drugo tortiljo. Sedaj tortiljo narežemo na trakove. In za eno smrečico uporabimo polovico trakov.
Najprej 2 krat prepognemo najdaljši trak in ga nabodemo na palčko – kot kaže slika.
Nato vzamemo drugi najdaljši trak, ga enako 2 krat prepognemo in nabodemo na palčko.
Postopek ponavljamo za 4 do 5 trakov (kolikor smo jih narezali iz polovice tortilje).
Na vrh napičimo en cel češnjev paradižnik.
Sedaj razžvrkljamo jajci z mlekom in soljo. Smrečico položimo v poljuben pekač in zalijemo z jajčno mešanico.
Vse skupaj damo v pečico ali airfryer in pečemo približno 8 minut na 180 °C ventilacije. Čas pečenja je odvisen od debeline jajčne mase. Zato po 8. minutah preverimo, ali je jajčna masa pečena. Če ni, podaljšamo pečenje za kakšno minuto.
Tortilja smrečica s sirom in šunko nam pričara zabaven in tematski zajtrk, malico ali večerjo ob zimskih prazničnih dneh.
Dober tek 🌲