Mehka rulada s špinačo, šunko in sirom
Zakaj bi bile rulade vedno sladke? Poskusite slano različico, ki ima v biskvitu oz. testu špinačo, nadev pa je iz šunke, sira in kislih kumar. Njami!
Pripomočki za rulado:
- pekač za peko
- papir za peko
Sestavine za rulado
Za 4 osebe:
Za testo:
- 4 jajca
- 4 jušne žlice ostre pšenične moke
- 1 pecilni prašek
- 2 dl jogurta
- 5 žlic špinače
- pol žličke soli
Za nadev:
- 150 g šunke
- 100 g sira
- nekaj kislih kumar (po želji)
- 80 g sirnega namaza
Postopek priprave rulade:
V posodi razžvrkljamo jajca. Dodamo jim sol, moko, pecilni prašek in dobro premešamo.
Špinačo na hitro blanširamo, kar naredimo tako, da jo na kratko za minutko do dve pokuhamo v vreli vodi, dobro odcedimo in nasekljamo.
Špinačo dodamo k jajčni zmesi in premešamo. Papir za peko dobro namastimo z maslom ali oljem, vlijemo jajčno zmes s špinačo in poravnamo. Pečico segrejemo na 180 stopinjah Celzija in pečemo približno 10 minut. Pečeno je, ko dobi rahlo zlato barvo in odstopa od papirja za peko
Ko je pečeno, pustimo, da se malce ohladi. Nato prestavimo skupaj s papirjem za peko na vlažno kuhinjsko krpo in zavijemo kot rulado.
Ko se malce ohladi, previdno odvijemo papir za peko.
Po vrhu namažemo najprej namaz, nato prekrijemo s šunko, nazadnje s sirom. Pod šunko lahko potresemo z drobno nasekljanimi kislimi kumaricami, kar ni nujno, po želji.
Ko končamo, zavijemo in postavimo na hladno, da se stisne. Narežemo na kose in uživamo. Dober tek!