Mehka rulada s špinačo, šunko in sirom
Print Friendly, PDF & Email

Zakaj bi bile rulade vedno sladke? Poskusite slano različico, ki ima v biskvitu oz. testu špinačo, nadev pa je iz šunke, sira in kislih kumar. Njami!

Mehka rulada s spinačo, sunko in sirom

Pripomočki za rulado:

  • pekač za peko
  • papir za peko

Sestavine za rulado

Za 4 osebe:

Za testo:

  • 4 jajca
  • 4 jušne žlice ostre pšenične moke
  • 1 pecilni prašek
  • 2 dl jogurta
  • 5 žlic špinače
  • pol žličke soli

Za nadev:

  • 150 g šunke
  • 100 g sira
  • nekaj kislih kumar (po želji)
  • 80 g sirnega namaza

Postopek priprave rulade:

V posodi razžvrkljamo jajca. Dodamo jim sol, moko, pecilni prašek in dobro premešamo.

Mehka rulada s spinačo, sunko in sirom

Špinačo na hitro blanširamo, kar naredimo tako, da jo na kratko za minutko do dve pokuhamo v vreli vodi, dobro odcedimo in nasekljamo.

Mehka rulada s spinačo, sunko in sirom

Špinačo dodamo k jajčni zmesi in premešamo. Papir za peko dobro namastimo z maslom ali oljem, vlijemo jajčno zmes s špinačo in poravnamo. Pečico segrejemo na 180 stopinjah Celzija in pečemo približno 10 minut. Pečeno je, ko dobi rahlo zlato barvo in odstopa od papirja za peko

Mehka rulada s spinačo, sunko in sirom

Ko je pečeno, pustimo, da se malce ohladi. Nato prestavimo skupaj s papirjem za peko na vlažno kuhinjsko krpo in zavijemo kot rulado.

Mehka rulada s spinačo, sunko in sirom

Ko se malce ohladi, previdno odvijemo papir za peko.

Mehka rulada s spinačo, sunko in sirom

Po vrhu namažemo najprej namaz, nato prekrijemo s šunko, nazadnje s sirom. Pod šunko lahko potresemo z drobno nasekljanimi kislimi kumaricami, kar ni nujno, po želji.

Mehka rulada s spinaco, sunko in sirom

Ko končamo, zavijemo in postavimo na hladno, da se stisne. Narežemo na kose in uživamo. Dober tek!

Mehka rulada s spinaco, sunko in sirom

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor