Slastni lchf čips tortilja
Print Friendly, PDF & Email

Lchf čisp tortilja ne vsebuje bele pšenične moke in skoraj nič ogljikovih hidratov. Zato je zelo dobrodošel prigrizek za vse, kateri se prehranjujejo po načelih lchf. Je zelo okusen, odlično hrusta in prav kliče po tem, da ga pomakamo v različne omake.

slastni lchf cips torlija

Slastni lchf čips tortilja – pripomočki:

  • valjar
  • peki papir
  • mikrovalovna pečica

Slastni lchf čips tortilja – sestavine:

  • 200 g ribane suhe mocarela
  • 75 g razmaščene mandljeve moke
  • 6 g indijskega fino mletega trpotca (psyllium)
  • 3 ščepce mletega suhega česna
  • 1/2 žličke pekoče ali sladke mlete rdeče paprike
  • 1/2 žličke mletih pekočih čilijev (ni obvezno)
  • ščepec soli

Slastni lchf čips tortilja – postopek:

V skledo damo suho ribano mocarelo in jo stopimo v mikrovalovni pečici. Pri meni je to bilo 90 sekund. Ker so mikrovalovne pečice različne, jo vklopimo najprej za 30 sekund in nato preverimo, nato spet 30 sekund in spet preverimo. Sir se mora popolnoma stopiti.

slastni lchf cips torlijaKo se je mocarela stopila dodamo, vse sestavine hkrati. Ker je sir nekoliko vroč, si najprej pomagamo s slašičarsko lopatko.

slastni lchf cips torlija

Sedaj se je mocarela nekoliko ohladila in do konca gnetemo še ročno.

slastni lchf cips torlija

Valjanje testa je bistvenega pomena, kajti čim bolj  tanjše bomo zvaljali testo, tem bolj bo čips tortilja hrustal. Zaradi lažjega valjanja priporočam, da kepo testa razdelite na dva ali celo na tri dele. Kos testa položimo na peki papir in nato ga pokrijemo še z drugim listom peki papirja in testo zvaljamo čim bolj tanko. Potrudimo se, da bo res tanko, splača se.

slastni lchf cips torlija

Zvaljano testo z nožem razrežemo na poljubno obliko.

slastni lchf cips torlija

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija, klasične peke, cca. 8 minut oz. odvisno kako tanko oz. debelo ste razvaljali testo. Priporočam, da pečete kar na peki papirju, katerega položite direktno na rešeto od pečice. Tako se bo zelo lepo, hrustljavo zapekel tudi spodnji del. Iz navedene količine boste pekli dve rundi.

slastni lchf cips torlija

Slastni lchf čips tortilja je pečen, ko se močno zlato obarva z zgornje in spodnje strani. Če ga boste pekli prekratek čas, ne bo hrustal, čeprav bo še vedno dober. Vendar hrustljavost ga naredi popolnega. Zato raje pečemo minuto več kot manj.

slastni lchf cips torlija

Slastni lchf čips tortilja ima zelo rad pomake, zato obvezno zraven postrezite poljubno omako.

In naj se zabava prične!

slastni lchf cips torlija

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor