Slane mini sirove pite s špinačo
Slane mini sirove pite s špinačo so zelo okusen prigrizek, ki ga lahko jemo za zajtrk, kosilo, malico ali večerjo — odvisno je le od količine in priloge, ki jo lahko postrežemo zraven. Najbolje se prileže kar kozarec navadnega jogurta. Mini sirove pite s špinačo so zelo simpatične, saj so majhne in hitri ter okusni prigrizki. Odlične so tako tople kot tudi hladne.
Pripomočki za sirove pite s špinačo:
- kuhinjski pult
- čopič
- manjša posodica za pripravo premaza
- manjša posodica za pripravo nadeva
- nizek standardni pekač za pečico
- kozica
- cedilo
- kuhinjski nož
- kuhinjska deska
- pečica
Sestavine za sirove pite s špinačo:
- 8 listov kupljenega vlečenega testa
- 1 dl sončničnega olja
- 1 dl mineralne vode
- 200 g skute
- tri žličke soli
- 300 g špinače
- 1 manjše jajce
V kozico vlijemo vodo, jo zavremo in na hitro pokuhamo oprano in očiščeno špinačo. Nato jo odcedimo in narežemo na koščke.
V posodico damo skuto.
Skuto posolimo z dvema žličkama soli in dodamo špinačo. Vmešamo še jajce.
Liste vlečenega testa po dolgem razrežemo na pol.
V manjšo posodico damo olje in mineralno vodo ter ščepec soli. Premešamo.
Liste vlečenega, ki smo jih razpolovili, premažemo z vodo in oljem. Na dno vsake polovičke položimo jušno žlico in pol nadeva iz skute in špinače ter nadev razporedimo od roba do roba.
Vsako polovičko zavijemo v mini pito. Pekač naoljimo (uporabimo lahko tudi maslo) in mini pite zlagamo eno zraven druge.
Na koncu vse mini pite premažemo s preostankom olja in vode. Po vrhu posolimo s preostankom soli (približno polovičko kavne žličke). Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija in jih pečemo okoli 35 minut (odvisno od pečice). Ko so že skoraj pečene, jih spet premažemo z oljem in vodo.
Sirove mini pite so pečene, ko dobijo lepo skorjico zlate barve in so hrustljave.
Najtežji del je počakati, da se mini sirove pite s špinačo ohladijo, saj bo sicer trpel naš jezik. 🙂 Dober tek!