Sirovi kifeljci na hitro
Dobimo nenapovedane obiske, ali enostavno nimamo časa za daljšo pripravo prigrizkov – kruhkov? Že ime sirovi kifeljci “na hitro” pove, da bo priprava res enostavna in za njo ne bomo potrebovali dosti časa. Prigrizek pa bo prav tako izvrsten in za vsako priložnost.
Pripomočki za sirove kifeljce na hitro:
- pekač
- ribežen
- pečica
Sestavine za sirove kifeljce na hitro:
Za 4 osebe:
- 1 rolica testa za pico (400 g)
- 1 jajce
- 100 g sira
- sol
Postopek za sirove kifeljce na hitro:
Sir naribamo. Uporabimo lahko čisto poljuben sir po našem okusu. Jaz sem v receptu uporabila Livado.
Jajce ločimo na rumenjak in beljak. Pripravimo si testo, da bo sobne temperature.
Polovico beljaka razžvrkljamo z vilico in mu dodamo nariban sir. Ostalo polovico beljaka shranimo za mazanje kifeljcev. Nadev še malo dosolimo (pazimo, kako slan sir imamo! Če uporabljamo parmezan ali podobne zelo slane sire, nadev iz sira in beljaka ne solimo več). Testo za pico, ki je v rolici, raztegnemo po delovnem pultu.
Testo z ostrim nožem narežemo na poljubno velike trikotnike. Večje trikotnike bomo rezali, večje rogljičke bomo imeli.
Na široki del vsakega trikotnika damo žličko nadeva in začnemo zvijati kifeljce – iz širokega dela proti ožjemu delu.
Tako zvite sirove kifeljce na hitro polagamo na pladenj od pečice, ki smo ga prej prekrili s papirjem za peko. Tik pred peko jih premažemo z razžvrkljanim rumenjakom in polovico beljaka, ki nam je ostal od nadeva.
V naprej ogreti ventilacijski pečici na 190 °C jih pečemo 10 minut. Če želimo bolj zapečeno zgornjo skorjo, pečemo do 13 minut.
Dober tek 😊