Šampinjoni v listnatem testu
Šampinjoni s sirom v listnatem testu so odlična predjed, priloga ali pa samostojna jed, katero postrežemo skupaj s solato.
Šampinjoni v listnatem testu – pripomočki
- nož
- deska za rezanje
- valjar
- podlaga za valjanje
- model za peko mafinov
- ribežen
Šampinjoni v listnatem testu – sestavine
Za 12 mafinov
- 500 g listnatega testa
- 400 g šampinjonov
- 150 g trdega sira (npr. Ementaler)
- šopek peteršilja
- 2 rdeča feferona
- ščepec soli
- ščepec popra
Šampinjoni v listnatem testu – postopek
Šampinjone narežemo na tanke lističe.
Nasekljamo peteršilj in narežemo feferone.
Naribamo sir in skupaj zmešamo s šampinjoni, feferoni in peteršiljem. V maso dodamo sol in poper. En del listnatega testa razvaljamo na šest enakih pravokotnikov in na vsakega položimo žlico nadeva. Enako naredimo z drugim delom testa. Robove testa stisnemo skupaj in naredimo “culico”.
Pekač za mafine dobro namažemo z maščobo in v vsak modelček položimo “listnato culico” ter premažemo s premazom. Pečemo 25-30 minut (oz. tako dolgo, da se zlato rumeno obarvajo), v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija.
Postrežemo vroče, ko se iz njih še dišeče in omamno kadi.
Dober tek!