Šampinjoni v listnatem testu
Print Friendly, PDF & Email

Šampinjoni s sirom v listnatem testu so odlična predjed, priloga ali pa samostojna jed, katero postrežemo skupaj s solato.

Šampinjoni v listnatem testu

Šampinjoni v listnatem testu – pripomočki

  • nož
  • deska za rezanje
  • valjar
  • podlaga za valjanje
  • model za peko mafinov
  • ribežen

Šampinjoni  v listnatem testu – sestavine

Za 12 mafinov

Šampinjoni v listnatem testu

  • 500 g listnatega testa
  • 400 g šampinjonov
  • 150 g trdega sira (npr. Ementaler)
  • šopek peteršilja
  • 2 rdeča feferona
  • ščepec soli
  • ščepec popra

Šampinjoni v listnatem testu – postopek

Šampinjone narežemo na tanke lističe.

Šampinjoni v listnatem testu

Nasekljamo peteršilj in narežemo feferone.

Šampinjoni v listnatem testu

Naribamo sir in skupaj zmešamo s šampinjoni, feferoni in peteršiljem. V maso dodamo sol in poper. En del listnatega testa razvaljamo na šest enakih pravokotnikov in na vsakega položimo žlico nadeva. Enako naredimo z drugim delom testa. Robove testa stisnemo skupaj  in naredimo “culico”.

Šampinjoni v listnatem testu

Pekač za mafine dobro namažemo z maščobo in v vsak modelček položimo “listnato culico” ter premažemo s premazom. Pečemo 25-30 minut (oz. tako dolgo, da se zlato rumeno obarvajo),  v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija.

Šampinjoni v listnatem testu

Postrežemo vroče, ko se iz njih še dišeče in omamno kadi.

Šampinjoni v listnatem testu

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.5]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor