Popečeni česnovi kruhki
Print Friendly, PDF & Email

Pri nas imamo zelo radi česnovo štručko z zelišči, ki jo lahko kupimo v vsaki trgovini in jo doma le še dopečemo. Res je okusna, a to ne pomeni, da ne moremo uživati v slastnem česnovem kruhu tudi, če je nimamo pri roki.

Zelo enostavno pripravimo popečene česnove kruhke, ki so pripravljeni v nekaj minutah. So hrustljavi in polnega okusa, tako da jih lahko postrežemo kar kot samostojen prigrizek ali pa jih ponudimo poleg kakšne dobre juhe, ki je sama po sebi mogoče nekoliko prenežnega okusa. Potrebujemo le kruh in tri dodatne sestavine. Poglejmo.

popečeni česnovi kruhki

Pripomočki za popečene česnove kruhke

  • večja ponev
  • stirač za česen

Sestavine za popečene česnove kruhke

Za 2 osebi:

  • 20 g masla
  • 2 stroka česna
  • šopek svežega ali žlička zamrznjenega peteršilja
  • po želji še ščep soli
  • 100 g kruha, štruce ali žemljic

Postopek za popečene česnove kruhke

Česnove kruhke lahko pripravimo tudi na še hitrejši način, kot je opisan v nadaljevanju – za ta namig poglejte na dnu recepta.
Sicer pa kruh narežemo na poljubno velike kose. Uporabimo lahko tudi francosko štručko ali npr. žemlje, ki jih narežemo na rezine.

popečeni česnovi kruhki

V večjo ponev damo 20 g oz. 1 žlico masla, ki naj se počasi stopi na nizki temperaturi.

popečeni česnovi kruhki

Nato v ponev dodamo 2 strta stroka česna.

popečeni česnovi kruhki

Takoj zatem dodamo še sesekljan šopek peteršilja oz. žlico peteršilja iz zamrzovalnika. Po želji dodamo tudi ščep(ec) soli.

popečeni česnovi kruhki

V ponev položimo narezan kruh.

popečeni česnovi kruhki

Z roko vsako rezino premikamo po dnu ponve, da se sestavine primejo na kruh.

popečeni česnovi kruhki

Kruhke s česnom in peteršiljem na srednje visoki temperaturi pečemo par minutk, da se zlato popečejo. Po želji jih zapečemo tudi na drugi strani, a moramo paziti, da česen ne zapeče preveč. Takoj, ko so česnovi kruhki pečeni, jih preložimo na servirni krožnik oz. v košarico za kruh in še tople tudi postrežemo. Dober tek!

Še namig: če imamo na zalogi zeliščno maslo, ga preprosto namažemo na kruhke in jih popečemo. Tako bo priprava še enostavnejša in hitrejša. 😉

popečeni česnovi kruhki

Če so vam bili popečeni česnovi kruhki všeč, morate obvezno poskusiti tudi res odlične čebulne kruhke s skuto in zelišči.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor