Popečeni česnovi kruhki
Pri nas imamo zelo radi česnovo štručko z zelišči, ki jo lahko kupimo v vsaki trgovini in jo doma le še dopečemo. Res je okusna, a to ne pomeni, da ne moremo uživati v slastnem česnovem kruhu tudi, če je nimamo pri roki.
Zelo enostavno pripravimo popečene česnove kruhke, ki so pripravljeni v nekaj minutah. So hrustljavi in polnega okusa, tako da jih lahko postrežemo kar kot samostojen prigrizek ali pa jih ponudimo poleg kakšne dobre juhe, ki je sama po sebi mogoče nekoliko prenežnega okusa. Potrebujemo le kruh in tri dodatne sestavine. Poglejmo.
Pripomočki za popečene česnove kruhke
- večja ponev
- stirač za česen
Sestavine za popečene česnove kruhke
Za 2 osebi:
- 20 g masla
- 2 stroka česna
- šopek svežega ali žlička zamrznjenega peteršilja
- po želji še ščep soli
- 100 g kruha, štruce ali žemljic
Postopek za popečene česnove kruhke
Česnove kruhke lahko pripravimo tudi na še hitrejši način, kot je opisan v nadaljevanju – za ta namig poglejte na dnu recepta.
Sicer pa kruh narežemo na poljubno velike kose. Uporabimo lahko tudi francosko štručko ali npr. žemlje, ki jih narežemo na rezine.
V večjo ponev damo 20 g oz. 1 žlico masla, ki naj se počasi stopi na nizki temperaturi.
Nato v ponev dodamo 2 strta stroka česna.
Takoj zatem dodamo še sesekljan šopek peteršilja oz. žlico peteršilja iz zamrzovalnika. Po želji dodamo tudi ščep(ec) soli.
V ponev položimo narezan kruh.
Z roko vsako rezino premikamo po dnu ponve, da se sestavine primejo na kruh.
Kruhke s česnom in peteršiljem na srednje visoki temperaturi pečemo par minutk, da se zlato popečejo. Po želji jih zapečemo tudi na drugi strani, a moramo paziti, da česen ne zapeče preveč. Takoj, ko so česnovi kruhki pečeni, jih preložimo na servirni krožnik oz. v košarico za kruh in še tople tudi postrežemo. Dober tek!
Še namig: če imamo na zalogi zeliščno maslo, ga preprosto namažemo na kruhke in jih popečemo. Tako bo priprava še enostavnejša in hitrejša. 😉
Če so vam bili popečeni česnovi kruhki všeč, morate obvezno poskusiti tudi res odlične čebulne kruhke s skuto in zelišči.