Pohan sirček malo drugače
Print Friendly, PDF & Email

Pohan sirček malo drugače je recept, ki je nastal po naključju. Ker se skušam prehranjevati vegansko sem bila malo v dvomih kako bo uspel pohan sir brez jajc. V spodnjem receptu imate postopek za pripravo pohanega sirčka malo drugače, saj jajca niso uporabljena. V receptu je uporabljen veganski sir, vendar seveda lahko pripravite tudi mlečni sir.

Pohan sircek malo drugace (10)

Pripomočki za pripravo pohanega sirčka malo drugače:

  • ponev
  • nož
  • 3 krožniki za juho
  • papirnate brisače
  • žlička

Sestavine za pripravo pohanega sirčka malo drugače:

(za 2 osebi)

  • kos sira (približno 200 g)
  • 30 g moke
  • 30 ml sojinega mleka
  • 50 g krušnih drobtin
  • 20 g sezamovih semen
  • rastlinsko olje za cvrtje
  • 1 žlička gorčice

Postopek priprave pohanega sirčka malo drugače:

V prvi krožnik najprej stresemo moko.

Pohan sircek malo drugace (1)

Nato sojino mleko v katero stopimo žličko gorčice.

Pohan sircek malo drugace (2)

V zadnji krožnik stresemo drobtine in sezamova semena. Dobro pomešamo. Seveda moramo imeti v mislih, da morda bomo potrebovali še nekaj od zgoraj omenjenih sestavin, zato je prav, da jih imamo pri roki.

Pohan sircek malo drugace (3)

Sir zrežemo na pol.

Pohan sircek malo drugace (4)

Kos sira najprej povaljamo v moko, nato v mleko in nazadnje v drobtine. Nato, že pripravljen kos sira ponovno povaljamo v mleku in nato v drobtinah.

Pohan sircek malo drugace (5)

Sirček je sedaj pripravljen za cvrtje. V posodi dobro segrejemo olje in vanj damo oba kosa sira.

Pohan sircek malo drugace (6)

Pečemo približno 1 ali 2 minuti in nato sirček obrnemo in pečemo še na drugi strani prav toliko časa.

Pohan sircek malo drugace (7)

Ko je sirček pripravljen ga položimo na papirnate brisače, da vpijejo odvečno olje.

Hrustljav pohan sirček malo drugače postrežemo s poljubnim dodatkom.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Sandran

Naj se na kratko predstavim ... Moje ime je Sandra in sem Primorka :) Že, kot otrok sem rada mami pomagala v kuhinji, no takrat je to bilo le packanje, ampak kljub temu, sem v tem uživala. Z mamo sva imeli majhno kuhinjo in seveda velikokrat ni bilo prostora, da bi pripravili kaj posebnega. Zato sem si vedno govorila "ko bom velika, bom imela veliko kuhinjo" in željo sem si tudi izpolnila. Ne morem zdaj reči, da imam zelo veliko kuhinjo, vendar imam veliko prostora za moj hobby. Uživam v pripravi hrane, prebiranju receptov, pripravi menijev itd. Najbolj pa uživam, ko družinski člani ali prijatelji pohvalijo jed in s tem je ves trud poplačan :) Želim vam veliko užitkov ob prebiranju svojih receptov!

2 thoughts on “Pohan sirček malo drugače

Dodaj odgovor