Pohan sirček malo drugače
Pohan sirček malo drugače je recept, ki je nastal po naključju. Ker se skušam prehranjevati vegansko sem bila malo v dvomih kako bo uspel pohan sir brez jajc. V spodnjem receptu imate postopek za pripravo pohanega sirčka malo drugače, saj jajca niso uporabljena. V receptu je uporabljen veganski sir, vendar seveda lahko pripravite tudi mlečni sir.
Pripomočki za pripravo pohanega sirčka malo drugače:
- ponev
- nož
- 3 krožniki za juho
- papirnate brisače
- žlička
Sestavine za pripravo pohanega sirčka malo drugače:
(za 2 osebi)
- kos sira (približno 200 g)
- 30 g moke
- 30 ml sojinega mleka
- 50 g krušnih drobtin
- 20 g sezamovih semen
- rastlinsko olje za cvrtje
- 1 žlička gorčice
Postopek priprave pohanega sirčka malo drugače:
V prvi krožnik najprej stresemo moko.
Nato sojino mleko v katero stopimo žličko gorčice.
V zadnji krožnik stresemo drobtine in sezamova semena. Dobro pomešamo. Seveda moramo imeti v mislih, da morda bomo potrebovali še nekaj od zgoraj omenjenih sestavin, zato je prav, da jih imamo pri roki.
Sir zrežemo na pol.
Kos sira najprej povaljamo v moko, nato v mleko in nazadnje v drobtine. Nato, že pripravljen kos sira ponovno povaljamo v mleku in nato v drobtinah.
Sirček je sedaj pripravljen za cvrtje. V posodi dobro segrejemo olje in vanj damo oba kosa sira.
Pečemo približno 1 ali 2 minuti in nato sirček obrnemo in pečemo še na drugi strani prav toliko časa.
Ko je sirček pripravljen ga položimo na papirnate brisače, da vpijejo odvečno olje.
Hrustljav pohan sirček malo drugače postrežemo s poljubnim dodatkom.
Dober tek!
Živijo. Mene pa zanima kje ste dobili ta veganski sir? V Sloveniji ga namreč še nisem nikjer našla v prodaji. Razen seveda sir v lističih. Vendar jaz želim ravno takšnega, sir v kosu, ki bi bil primeren za cvrtje. V naprej, hvala za odgovor. Lp, Renata
Mislim, da sem ga že zasledila v Sparu in tudi v Hoferju.