Makove palčke in obročki
Print Friendly, PDF & Email

Pred vami je recept za hrustljave makove palčke in obročke, prežete z okusom po tradicionalnih piškotih, saj v sebi skrivajo tudi drobna zrnca kumine in janeža. Makovi obročki lahko lepo okrasijo tudi novoletno jelko.

makove-palcke-in-obrocki-1

Pripomočki za pripravo – makove palčke in obročki:

  • pekač
  • pečica
  • peki papir
  • okrogli modelčki (1 večji, 1 manjši)
  • žlica
  • valjar

Sestavine za pripravo – makove palčke in obročki:

  • 100 g maslamakove-palcke-in-obrocki-5
  • 230 g bele gladke moke
  • 1 ščepec soli
  • 170 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička kumine
  • 1 čajna žlička janeža
  • 2 žlici maka

Navodila za pripravo – makove palčke in obročki:

V pekač namestite peki papir in segrejte pečico na 160°C. Nato v večjo skledo presejete moko, dodate sol, sladkor in na majhne koščke narezano maslo. Vse sestavine na roke premešajte, da dobite drobtinasto testo.

makove-palcke-in-obrocki-6

V drugi posodi razžvrkljajte jajce, v katerega vmešajte začimbe in mak. Sestavine iz druge posode prelijte v prvo posodo z moko in zamesite gladko testo. Na pomokani površini testo razvaljajte na 0,5 cm tanko in z modelčkom izrežite obročke, s preostankom testa pa izdelajte palčke.

makove-palcke-in-obrocki-4

Obročke in palčke prenesite na peki papir in pekač postavite v pečico. Pecite približno 15 minut na 160°C , dokler ne postanejo obročki in palčke zlato rumeni in hrustljavi. Ko so pečeni, jih ohladite na rešetki in shranite v nepredušno posodo.

makove-palcke-in-obrocki-3

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor