Kruhove rolice
Print Friendly, PDF & Email

Okusen prigrizek, ki je hitre in enostavne priprave. Kruhove rolice so odlične, predvsem zato, ker jih lahko polnimo s poljubnimi nadevi, s siri, šunkami ali zelenjavo. Poskusite, priprava je enostavna! 🙂

kruhove-rolice-6

Kruhove rolice – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • žlica
  • papir za peko
  • nizek pekač
  • vilica
  • nož
  • valjar
  • skledica

Kruhove rolice – sestavine:

  • mehka kruhova sredica brez skorje, narezana na podolgovate rezine. Poljubno število. (Kruh, oz. že pripravljeno sredico, lahko kupite, ali pa pripravite kuhan kruh.)
  • rezine katere koli šunke, pršuta, slanine ali salame
  • rezine poljubnega sira
  • ščep soli
  • ščep origana
  • 3 žlice mleka
  • 1 jajce (zadostuje za cca. 3 rolice)

Kruhove rolice – postopek:

Pečico prižgemo in jo nastavimo na 190 °C. Na delovno površino položimo rezine kruhove sredice, ki smo jo kupili ali pa pripravili sami. Rezine naj bodo cca. 0,5 do 1 cm debeline. Vzamemo valjar in vsako rezino rahlo povaljamo, kruha ne čisto potlačimo. Valjamo ga zato, ker se tako lažje zvija, drugače se nam lahko razkroji.

kruhove-rolice

Čez kruh položimo rezine sira in čezenj, še rezine poljubne šunke. Dodate lahko tudi katero koli zelenjavo in začimbe, po okusu.

kruhove-rolice-1

Nadevan kruh nato tesno zvijemo v rolico, konec naj bo spodaj, pod rolico, ker se nam drugače lahko razvijejo. Pazimo, da nam rolice preveč ne popkajo.

kruhove-rolice-2

V skledico ubijemo celo jajce, ki mu dodamo sol in mleko. Z vilico ga dobro razžvrkljamo. Nato rolico, z obeh strani, na hitro pomakamo v jajčno mešanico.

kruhove-rolice-3

kruhove-rolice-4

Rolice polagamo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Po vrhu, jih pred peko le še potresemo z origanom.

kruhove-rolice-5

Pekač potisnemo v pečico in rolice pečemo 10 minut, pri 190 °C. Lahko jih pečete tudi več, odvisno koliko bi radi, da so zapečene. Ena rolica, zadostuje za eno osebo.

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor