Kruhove rolice
Okusen prigrizek, ki je hitre in enostavne priprave. Kruhove rolice so odlične, predvsem zato, ker jih lahko polnimo s poljubnimi nadevi, s siri, šunkami ali zelenjavo. Poskusite, priprava je enostavna! 🙂
Kruhove rolice – pripomočki:
- kuhinjska pečica
- žlica
- papir za peko
- nizek pekač
- vilica
- nož
- valjar
- skledica
Kruhove rolice – sestavine:
- mehka kruhova sredica brez skorje, narezana na podolgovate rezine. Poljubno število. (Kruh, oz. že pripravljeno sredico, lahko kupite, ali pa pripravite kuhan kruh.)
- rezine katere koli šunke, pršuta, slanine ali salame
- rezine poljubnega sira
- ščep soli
- ščep origana
- 3 žlice mleka
- 1 jajce (zadostuje za cca. 3 rolice)
Kruhove rolice – postopek:
Pečico prižgemo in jo nastavimo na 190 °C. Na delovno površino položimo rezine kruhove sredice, ki smo jo kupili ali pa pripravili sami. Rezine naj bodo cca. 0,5 do 1 cm debeline. Vzamemo valjar in vsako rezino rahlo povaljamo, kruha ne čisto potlačimo. Valjamo ga zato, ker se tako lažje zvija, drugače se nam lahko razkroji.
Čez kruh položimo rezine sira in čezenj, še rezine poljubne šunke. Dodate lahko tudi katero koli zelenjavo in začimbe, po okusu.
Nadevan kruh nato tesno zvijemo v rolico, konec naj bo spodaj, pod rolico, ker se nam drugače lahko razvijejo. Pazimo, da nam rolice preveč ne popkajo.
V skledico ubijemo celo jajce, ki mu dodamo sol in mleko. Z vilico ga dobro razžvrkljamo. Nato rolico, z obeh strani, na hitro pomakamo v jajčno mešanico.
Rolice polagamo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Po vrhu, jih pred peko le še potresemo z origanom.
Pekač potisnemo v pečico in rolice pečemo 10 minut, pri 190 °C. Lahko jih pečete tudi več, odvisno koliko bi radi, da so zapečene. Ena rolica, zadostuje za eno osebo.
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah