Koruzni muffini
Print Friendly, PDF & Email

Koruzni muffini bodo navdušili vse ljubitelje koruze. Kot priloga pa bodo gotovo prepričali tudi vse ostale, saj so zdrava alternativa krompirja. Jemo jih lahko na sto načinov; dobro gredo tako k mesnim jedem, kot tudi s sladkimi dodatki (marmelada, med, vanilijeva krema …). Eksperimentirajte z različnimi kombinacijami okusov. Seveda pa so koruzni muffini odlični tudi sami brez dodatkov.

Priprava je hitra in enostavna, sestavine pa boste gotovo našli v svoji shrambi ali hladilniku.

koruzni-muffini-7

Koruzni muffini – pripomočki:

  • 2 plastični posodi
  • metlica
  • pekač za muffine (najbolje silikonski)
  • kuhinjska tehtnica
  • žlica

Koruzni muffini – sestavine:

  • 130 g koruze
  • 130 ml mleka
  • 25 ml olja
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 75 g koruznega zdroba
  • 65 g moke
  • 25 g rjavega sladkorja (lahko tudi beli sladkor)
  • ščepec soli
  • pol pecilnega praška

Iz teh sestavin dobimo približno 8 muffinov.

Koruzni muffini – postopek:

Pečico segrejemo na 180 °C. Pripravimo pekač za muffine (ga namastimo ali vanj položimo papirčke za muffine).

V eni posodi z metlico zmešamo mleko, olje in kis.

koruzni-muffini-2

V drugi posodi pa z žlico zmešamo koruzni zdrob, sladkor, sol, pecilni prašek in moko.

koruzni-muffini-3

Suhe sestavine stresemo v posodo z mlekom in z metlico premešamo, da se vse suhe sestavine napojijo. Dodamo še koruzo in še malo premešamo. Če smo uporabili koruzo iz konzerve, jo prej odcedimo in oplahnemo z vodo. Testo porazdelimo v modelčke za muffine.

koruzni-muffini-5

Pečemo jih na 180 °C približno 20 minut.

koruzni-muffini-10

Predlog za serviranje.
Predlog za serviranje.

Preden jih vzamemo iz pekača, počakamo kakšnih 10 min. Najboljši so še topli!

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor