Koruzni muffini
Koruzni muffini bodo navdušili vse ljubitelje koruze. Kot priloga pa bodo gotovo prepričali tudi vse ostale, saj so zdrava alternativa krompirja. Jemo jih lahko na sto načinov; dobro gredo tako k mesnim jedem, kot tudi s sladkimi dodatki (marmelada, med, vanilijeva krema …). Eksperimentirajte z različnimi kombinacijami okusov. Seveda pa so koruzni muffini odlični tudi sami brez dodatkov.
Priprava je hitra in enostavna, sestavine pa boste gotovo našli v svoji shrambi ali hladilniku.
Koruzni muffini – pripomočki:
- 2 plastični posodi
- metlica
- pekač za muffine (najbolje silikonski)
- kuhinjska tehtnica
- žlica
Koruzni muffini – sestavine:
- 130 g koruze
- 130 ml mleka
- 25 ml olja
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 75 g koruznega zdroba
- 65 g moke
- 25 g rjavega sladkorja (lahko tudi beli sladkor)
- ščepec soli
- pol pecilnega praška
Iz teh sestavin dobimo približno 8 muffinov.
Koruzni muffini – postopek:
Pečico segrejemo na 180 °C. Pripravimo pekač za muffine (ga namastimo ali vanj položimo papirčke za muffine).
V eni posodi z metlico zmešamo mleko, olje in kis.
V drugi posodi pa z žlico zmešamo koruzni zdrob, sladkor, sol, pecilni prašek in moko.
Suhe sestavine stresemo v posodo z mlekom in z metlico premešamo, da se vse suhe sestavine napojijo. Dodamo še koruzo in še malo premešamo. Če smo uporabili koruzo iz konzerve, jo prej odcedimo in oplahnemo z vodo. Testo porazdelimo v modelčke za muffine.
Pečemo jih na 180 °C približno 20 minut.
Preden jih vzamemo iz pekača, počakamo kakšnih 10 min. Najboljši so še topli!
Dober tek!