Hrenovke v kvašenem testu
Print Friendly, PDF & Email

Hrenovke v kvašenem testu so idealna jed za praznovanja,  zabave, pripravimo jih lahko za kosilo, večerjo ali za prigrizek ob pivu. Pa še priprava je preprosta in primerna tudi za začetnike v kuhinji.

Hrenovke v kvašenem testu

Hrenovke v kvašenem testu – pripomočki:

  • večja posoda
  • ribežen
  • manjša posodica za omako
  • pekač od pečice
  • valjar
  • peki papir

Hrenovke v kvašenem testu – sestavine:

(za 16 hrenovk v testu)

Kvašeno testo

  • 700 g moke
  • polovica kocke kvasa
  • 3 dl mleka
  • 2 žlički soli
  • 1 dl olja
  • 1 žlička soli

Nadev:

  • 8 hrenovk
  • nariban sir (količina po želji)
  • 5 žlic kačapa
  • 5 žlic majoneze
  • malo olja za popeči hrenovke

Hrenovke v kvašenem testu – priprava:

Najprej pripravimo kvasec za testo. Vzamemo malo mlačnega mleka, vanj nadrobimo kvas in dodamo žličko sladkorja. Medtem ko kvasec vzhaja, pripravimo ostale sestavine za testo.

Hrenovke v kvašenem testu

V posodi zmešamo moko, sol in olje. Na sredino naredimo luknjo, kamor damo kvasec. Počasi v testo vlivamo tudi toplo mleko, vendar ne vse naenkrat. Zamesimo testo, ki mora biti mehko.

Hrenovke v kvašenem testu

Testo pustimo pokrito vzhajati, najmanj pol ure. Medtem pripravimo hrenovke.  Razrežemo jih na polovice. Na ponvi segrejemo malo olja in popečemo hrenovke.

Hrenovke v kvašenem testu

Naribamo sir.

Hrenovke v kvašenem testu

Pripravimo omako iz kačapa in majoneze. Oboje zmešamo v manjši posodici.

Hrenovke v kvašenem testu

Ko testo vzhaja, vzamemo delček testa in naredimo kroglico. To z valjarjem razvaljamo na približno pol centimetra debeline. Če se nam mudi, lahko kroglico tudi kar sploščimo z rokami, saj oblika ni tako zelo pomembna.

Hrenovke v kvašenem testu

Na testo namažemo malo omake, položimo nanj hrenovke in posujemo z nekaj sira.

Hrenovke v kvašenem testu

Testo zavijemo tako, da je vse pokrito in da nam sir ne bo uhajal ven.

Hrenovke v kvašenem testu

Hrenovke v testu položimo na peki papir in jih pečemo na 180 stopinj, približno 20 minut, oziroma dokler ne porjavijo. Ponudimo lahko tople ali hladne.

Hrenovke v kvašenem testu

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.4]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor