Hrenovke v koruznem testu
Hrenovke v koruznem testu ali “corn dogs” so lahko nasiten prigrizek ali okusna večerja. Navadno jih jemo same, s prilogo raznih omak. Super so za piknike! Poskusite, priprava je enostavna in hitra.
Hrenovke v koruznem testu – pripomočki:
- štedilnik
- kuhinjska tehtnica
- skleda
- visok in ozek kozarec
- ponev ali kozica za cvrenje
- lesena lopatica ali kuhalnica
- krožnik
- kuhinjske brisačke
- palčke za ražnjiče
- metlica
- nož
Hrenovke v koruznem testu – sestavine:
Testo za 4 hrenovke (8 polovičk):
- 130 g bele moke
- 130 g koruzne moke
- 250 ml mleka
- 1 jajce
- 1 pecilni prašek
- sol in poper po okusu
Potrebovali bomo še:
- hrenovke
- olje za cvrtje
Hrenovke v koruznem testu – postopek:
V skledo stresemo obe moki in pecilni, ter premešamo. Dodamo še mleko in jajce, ter sol in poper, ter dobro premešamo z metlico.
Hrenovke osušimo s kuhinjskimi brisačkami in jih režemo na polovice.
Vzamemo palčke za ražnjiče, ter vsako polovico hrenovke, nabodemo na svojo palčko. Palčko potisnemo do konca hrenovke.
Na štedilnik pristavimo ponev, ali kozico v katero zlijemo olje, toliko, da prekrije vsaj 2 cm višine ponve. Koruzno testo prelijemo v kozarec.
Ko je olje dovolj vroče, hrenovko na palčki pomočimo v testo, počakamo sekundo do dve, da testo malo odteče in jo položimo v olje.
Počakamo 3-4 sekunde in jo z leseno lopatico previdno obrnemo. Tako bodo obdržale okroglo obliko, ker bo zunanja plast testa hitro zakrknila v vročem olju.
Ogenj znižamo za tretjino, da se hrenovke počasi cvrejo, ker bodo drugače na zunaj prepečene in znotraj le mlačne. Hrenovke cvremo in obračamo cca. 5 minut, oz. do zlato-rjave barve.
Ko so pečene, jih odlagamo na krožnik, obložen s kuhinjskimi brisačkami.
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah